Keemink met Karlovarsko naar halve finale

VoV, 11-03-2021. 10:13 uur. Bij de kwartfinales in de play off reeks in Tsjechië heeft Karlovarsko van spelverdeler Wessel Keemink ook de derde partij tegen Kladno tot een goed einde gebracht. Het werd 3-1 en daarmee 3-0 in de ‘best of five‘ serie. De setstanden waren 25-11, 19-25, 25-21 en 25-18. Wessel Keemink stond de hele wedstrijd op spelverdeling en scoorde zelf 4 punten. In de aanval haalden de mannen van zijn ploeg aan het net een scoringspercentage van 54%. Met 67 om 52 punten op de eigen score was het verschil aan het eind ruim.

In de eerste set overklaste Karlovarsko Kladno volledig. Via 11-4 en 22-9 stond er vlot een gapende kloof op het scorebord. Kladno kon net voorbij de tien puntengrens komen. In set twee waren de rollen omgedraaid, nu keek de ploeg van Keemink vlot tegen een grote achterstand aan (6-12, 7-15) en verloor met ruime cijfers.

In de volgende twee sets bleef Karlovarsko twee keer aan de goede kant van de score. In de derde set lukte dat via 14-11 en 20-16 en in de vierde was er bij 16-12 en 20-14 voldoende afstand om winnend af te sluiten.