Keistad D1 laat zich verrassen door Ledûb

VoV, 17-11-2024. 16:25 uur. Na een periode van 3 weken zonder wedstrijden, hervatte Keistad dames 1 de competitie afgelopen zaterdag in de eigen Amerena tegen Ledub Volleybal. Na een wedstrijd met veel spanning en gemiste matchpoints wonnen de bezoekers uiteindelijk met 2-3.

De uitwedstrijd won Keistad 3,5 maand geleden eenvoudig met 0-3 (16, 17 en 18). Dat het deze keer net zo’n wedstrijd zou worden was nog maar de vraag. De ploeg uit Brabant won sindsdien bijvoorbeeld bij US en Dinto en klom langzaam op de ranglijst. Keistad was dus gewaarschuwd.

Coach Jasper de Wijs begon met Leonie, Rianne, Mae, Jessica, Pip, Yara en libero Jasmijn. Het begin van de eerste set ging nog gelijk op, totdat Ledub een eerste gaatje sloeg, 6-9. Maar mede door het goede aanvallen van Leonie kwam Keistad weer dichterbij, 11-12. Servicedruk van de bezoekers bracht de stand op 15-20 en later op 18-22. Bij 20-22 nam coach Jan Slenders een time-out. Die hielp heel kort want Keistad vocht zich via 21-24 terug naar 23-24. Een netfout van de thuisploeg zorgde daarna alsnog voor een voor Keistad teleurstellend einde van de set, 23-25.

Het was Ledub dat ook in set 2 sterk begon en een 1-4 voorsprong nam. Keistad probeerde met de dubbele wissel, Esmee en Meru kwam in het veld, het tij te keren. Maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat op. Ledub had passend en verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Wat Keistad ook probeerde, de puntjes kwamen moeilijk tot stand. Met de dubbele wissel terug probeerde De Wijs het tij nog te keren. Maar omdat Ledub ook aanvallend sterk was kon de ploeg via 7-12 uitlopen naar 8-17. Ook met het inbrengen van Yfke op de plaats van Pip slaagde Keistad er niet in zich terug te vechten in de set, 16-25.

In de beruchte derde set was Keistad ineens bij de les. Vol overtuiging werden de ballen binnen geslagen wat leidde tot een 8-3 voorsprong. Bij 15-10 was de tweede time-out voor Ledub al een feit. En die onderbreking bracht Ledub weer in het zadel want de Brabantsen hervonden zich en kwamen bij 19-19 zelfs op gelijke hoogte. Esmee en Pip werden ingebracht in de hoop dat Keistad nu wel aan het langste eind zou trekken. De spanning was voelbaar in de Amerena. Het werd 21-21 en 23-23 waarna Annemarieke met twee aces de set voor Keistad binnenhaalde, 25-23.

Ledub bleek niet van slag door dit setverlies want de ploeg nam in set 4 meteen met 0-5 de leiding. Lange tijd bleef de marge rond de 4 à 5 punten. Bij 11-14 nam Ledub een time-out. De bezoekers bleven scherp waarbij vooral de libero een positieve hoofdrol opeiste. Bij de stand 17-22 nam Jasper de Wijs nog een time-out om te kijken wat er nog te redden viel. Op dat moment pakte Rianne haar moment vanaf de serveerlijn. Het werd mede door haar 4 aces 22-22. Hoe zou dit aflopen? Ledub kreeg op 23-24 het eerste matchpoint, maar deze werd ongedaan gemaakt. Bij 25-24 was het Keistad dat een setpoint kreeg en deze meteen via een goed blok benutte, 26-24.

De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Weer was het Ledub dat beter begon. Bij 4-8 wisselden beide ploegen van speelhelft. Kon Keistad nog een keer terugkomen? Het antwoord was ja want het werd 11-11. Wat een thriller. Waar Keistad de kans had op 12-12 werd de bal uitgeslagen waardoor het 11-13 werd. En bij 11-14 waren er weer matchpoints voor Ledub. Keistad werkte er 2 weg, maar toen was het Ledub dat de bal via de blokkering uitsloeg, de set won met 13-15 en de wedstrijd met 2-3.

Omdat ook achtervolger Pegasus verloor, blijft de voorsprong van Keistad op de nieuwe nummer 2 Dinto 7 punten. Zaterdag reist Keistad af naar Den Dungen voor de ontmoeting met Donki Sjot. Aanvang: 20.00 uur.

gh @ VoV, verslag van Edwin Koene namens Keistad dames 1. Archieffoto idem.