Keistad Dames1 verovert regiobeker

D1

Sporthal de Vliethorst in Voorschoten was zaterdag 16 mei het toneel voor de bekerfinale waar Keistad Dames 1 het opnam tegen Spaarnestad D2. Dit team was een bekende uit de competitie en in beide wedstrijden trok Spaarnestad aan het langste eind. Maar… drie keer is scheepsrecht! Met lange rally’s, veel persoonlijke fouten, maar vooral veel vechtlust werd in een zinderende wedstrijd de bekergewonnen.

Voor alles was gezorgd: vervoer, supporters en koek en zopie voor onderweg. Na een uur rijden kwam de bus aan in het pittoreske Voorschoten. De meeste supporters die meegereisd waren kozen ervoor nog even het dorpje te verkennen en de dames stonden nagelbijtend op de tribune. De meesten waren toch wel een beetje zenuwachtig voor deze wedstrijd. Na de laatste woorden van Ivo en Ali kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Ivo startte met Yara, Eva, Kristy, Marscha, Niki, Elineen Renée als libero. Jiske is in de week voorafgaand aan de beker finale uitgevallen wegens een blessure aan haar kuit. Ontzettend balen, maar gelukkig is Renée er die zich volledig kon focussen op de bekerfinale. De eerste set was eigenlijk al begonnen voordat de dames daar erg in hadden. Onnodige fouten, te weinig servicedruk en aanvalskracht maakten dat Spaarnestad al vroeg in de set voor kwam te staan. Marloes kwam er in voor Eva om slimmere ballen te spelen en Amber verving Marscha om meer aanvalskracht aan de buitenkant te krijgen. Nog steeds werden er veel fouten gemaakt en Spaarnestad breidde de voorsprong uit van 10-7 naar 18-10. Keistad kwam er niet meer aan te pas en de set ging met 15-25 naar Spaarnestad.

Duidelijk was dat de zenuwen toch een grotere impact hadden dan van tevoren werd gedacht. In de tweede set moest het spel stabiliseren met minder fouten om punten te scoren. Amber bleef staan voor Marscha en Eva werd weer gewisseld voor Marloes. De service begon eindelijk te lopen en Kristy was op de buitenkantlekker op dreef. Fouten werden er nog welgemaakt, maar Spaarnestad maakte er meer waardoor de set met 25-21 gewonnen werd.

In de derde set begon het spel pas echt te lopen en konden de dames laten zien waar ze goed in waren. Servicereeksen werden afgewisseld met snoeiharde aanvallen op de buitenkanten door Eva, Kristy en Amber. Door deze flow werden er minder persoonlijke fouten gemaakt en werd de foutenlast aan de kant van Spaarnestad alleen maar groter. Keistad kon de voorsprong uitbreiden en trok de derde set met 25-16 naar zich toe.

En toen stond Keistad opeens 2-1 voor… Maar in de vierde set leek het wel of de dames met hun hoofd nog bij de vorige set waren. Spaarnestad scoorde punt na punt en al snel stond er 0-5 op het scorebord en moest Ivo zijn eerste time-out nemen in deze set. Het ging iets beter maar hield te wensen over en bij een stand van 1-10 was Ivo genoodzaakt zijn 2e time-out te benutten. Eindelijk begon het toen weer een beetje te lopen en kropen de dames steeds dichterbij. De buitenkanten konden lekker doorslaan en achterin werd er veel van de vloer gehaald. Helaas werd de aanval op de overwinning te laat gestart en ging de vierde set met 20-25 naar Spaarnestad.

En zoals de vorige ontmoetingen eindigde deze wedstrijd dus ook in een vijfde set. Er werd nog van kant gewisseld voordat het eerste fluitsignaal van de allesbeslissende set klonk. Het was de set van de lange rally’s waar de beide ploegen gelijkop gingen. Met 5-7 achtermoest Ivo een time-out nemen en werden de laatste aanwijzingen gegeven. Er moest meer door het midden gespeeld worden. Zogezegd, zogedaan. Al gauw stond het 11-9 in het voordeel van Keistad en wist de blokkering van Spaarnestad niet meer waar ze zich op moesten richten. Met een puntje van de scheids in het voordeel van Keistad kon het einde beslist worden en won Keistad de laatste set met 15-10.

Na ruim twee uur spelen konden de dames zich trotse winnaars noemen van de bekerfinale en werden de gouden plakken om gehangen. Snel een biertje drinken, douchen met champagne en daarna de bus weer in waar zelfs vlaggetjes waren opgehangen om het te vieren. Al joelend, schreeuwend en zingend werd iedereen door de buschauffeur terug naar Amersfoort gebracht met de beker in the pocket.

We willen graag iedereen die gister mogelijk heeft gemaakt bedanken voor de onvergetelijke dag. Ten eerste het bestuurvoor het regelen van de bus en het feestje in de kantine. Alle supporters die met ons mee zijn gereisd of alleen zijn gekomen, voor het geschreeuw, getrommel en geklepper. Onze invalsters van D2: Marleen Maren, bedankt voor jullie inzet! En tot slot natuurlijk onze trainers/coaches: Ivo, Ali en Remco, super bedankt dat jullie ons hebben opgevangen. Het was voor ons een fantastische afsluiting na een seizoen waarin genoeg is gebeurd. We nemen via deze weg ook afscheid van Eva en Kristy die keihard gaan knallen in Huizen en Utrecht. Succes meiden en we blijven elkaar zien in Midland!

Dit was het dan. Pff… Wat een dag he?! We zijn nog aan het nagenieten van alle filmpjes en foto’s. Tot volgend jaar!