Vizier op volleybal

 

Keizer/Meppelink uitgeschakeld in Xiamen

VoV, 26-04-2019. 12:17 uur. Na de zege op het Duitse duo Ludwig – Kozuch stonden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de winnaarsronde van hun poule tegenover Xue – Wang uit China. Inzet was rechtstreekse plaatsing voor de achtste finale, een plaatsje bij de laatste zestien.

De eerste set werd een duidelijke prooi voor het Chinese duo. Met 21-15 kwamen zij op 1-0 voor in sets. In de volgende set waren de teams meer aan elkaar gewaagd en ging het zelfs tot na de normale speeltijd door. Echter was het Chinese duo net iets beter in de finale, met 24-22 pakten zij het ticket voor de achtste finale en verwezen ze Keizer / Meppelink naar de tussenronde daarvoor.

Indrukwekkend was de inhaalrace van Keizer – Meppelink in deze KO ronde nadat ze in de eerste set tegen Murakami / Ishi met 9-15 waren achter gekomen. Het Japanse duo liep na de 4-4 gelijke stand ver bij Nederland weg, maar kwam er met de veilige haven in zicht er even niet meer aan te pas. Het BTN beachduo zette het op een inhalen en bij 16-16 was die missie volbracht. Om daarna ook maar meteen volg gas door te stomen naar een 21-18 zege.

Echter in de tweede set ging het mis en was het BTN duo wegens een blessure (?) gedwongen op te geven. Na 2-3 kon het niet meer verder, waarna de de zege met 2-21 naar Japan ging en ook de daardoor ‘op papier’’  noodzakelijke derde set met 0-15 aan het Japanse duo werd toegerekend. Voor Keizer / Meppelink is het toernooi dus afgelopen.

Brouwer / Meeuwsen die zich via twee zeges in de poule rechtstreeks naar de achtste finales hadden gespeeld hadden vandaag een vrije dag. Ze krijgen morgen het Braziliaanse duo  André / George als tegenstander. Morgen is vannacht om 2:50 uur Nederlandse tijd.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.