Kerstbonus voor Hands-Up / VVC-Vught

VoV, 18-12-2018. 5:30 uur. Afgelopen zaterdag was er in de Martinihal in Vught de afsluiting van de 1e seizoenshelft voor de dames van Hands – Up / VVC-Vught. En voor deze wedstrijd was er “hoog” bezoek, want de nummer drie, Voltena D2, kwam zich melden. En zoals al het hele seizoen viel er ook nu weer een personeel probleem te melden.

Ruby had last van een naar kuchje, wat longontsteking blijkt te zijn, en kon dus niet spelen. Dus mocht Kimberley weer op het midden en had Amy, als invalster van dienst, een basisplaats als passer-loopster. Maar ook Voltena miste wat speelsters. Die waren met het eerste team mee. Het werd dus een wedstrijd tussen twee teams die maar net genoeg speelsters op de been konden brengen.

In de eerste set lieten de dames van Voltena meteen zien waarom ze naar Vught waren gekomen. Binnen no-time stonde ze met 0-5 voor. Maar nadat iedereen aan “Vughtse” kant weer aan elkaar gewend was, werd de achterstand weggewerkt en ontstond er een gelijk opgaande strijd. En groot was de vreugde toen deze set met 25-23 in ons voordeel werd beslist.

De tweede set leek sprekend op de eerste. Voltena kwam met 0-5 en 2-9 voor. Ook nu wisten we de ruggen te rechten en gingen vol in de achtervolging. Dit resulteerde in het wegwerken van de achterstand. Helaas kwamen we in de eindfase dit keer net te kort en was de set met 23-25 voor de gasten.

In de derde set ging het in het begin, geheel volgens de stand in de wedstrijd, gelijk op. Maar halverwege de set wist Hands-Up/VVC-Vught in een klein gaatje te slaan. Dit maal werd de voorsprong niet weg gegeven. Sterker nog, deze werd langzaam uitgebouwd en aan het einde van de set kon deze met 25-18 in ons voordeel worden bijgeschreven.

De vierde set was er voor Voltena niet te veel aan. Het gebrek aan wisselmogelijkheden brak hen duidelijk op. We wisten, mede door met veel druk te serveren, uit te lopen naar een 16-8 voorsprong. Voltena wist nog iets terug te krabbelen, maar de voorsprong kwam niet echt in gevaar. Met 25-19 werd ook deze set binnen getrokken en was de 3-1 overwinning een feit.

De ontlading was natuurlijk groot na deze verrassende overwining. We kunnen met een goed gevoel richting de kerst en het nieuwe jaar. Een nieuw jaar waarin we er voor gaan om de stijgende lijn voort te zetten. Een nieuw jaar ook waarin we hopen verstoken te blijven van blessures, ziektes en andere personele ongemakken. Zodat we er vol voor kunnen gaan om de 10e plaats op de ranglijst zo snel mogelijk, naar boven toe, te verlaten. En zo het verblijf in de 3e divisie voor het volgende seizoen te continueren.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up / VVC Vugt dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.