Klagenfurt: Brouwer-Meeuwsen vijfde

00BrouwerKlagenfurt

VoV, 30-07-2016. 19:47 uur.  In de achtste finales van de Major Series in Klagenfurt speelden Alexander Brouwer – Robert Meeuwsen tegen het Braziliaanse duo Ricardo – Andre. In de eerste set waren ze nog maar net aan hun wedstrijd begonnen, toen de teams na heel even alweer naar de kant gingen. In dat even had het BTN duo vier punten tegen gekregen en direct na de pauze volgde er nog een (5-0), voordat Robert Meeuwsen kon tegen scoren.

Het werd nog erger, bij 9-2 bedroeg het verschil al zeven punten, daarna begon Nederland op Brazilië in te lopen. Bij 12-9 werd er verplicht gerust en van kant gewisseld. Brazilië liet Nederland daarna niet nog dichter bij komen, met name Ricardo maakte na de 15-11 er 17-11 van en wat later 20-14.  Na een paar scores van Nederland (20-16) ging Brazilië de time out in, om vervolgens met 21-16 af te sluiten.

In de tweede set was het een ander verhaal. Brouwer – Meeuwsen kwamen met 4-8 voor, en hielden tot 8-11 een verschil van drie a vier punten. Na die tussenstand scoorden ze zeven keer achter elkaar, twee voor de verplichte rust en vijf erna. Een gelopen race, met een dikke 11-21 maakten Brouwer –Meeuwsen in sets gelijk.

In de tiebreak was vanaf het begin het Nederlandse duo toonaangevend. Bij 1-5 nam Brazilië de time out op, Nederland deed dat bij 7-10, nadat ze een paar punten te gemakkelijk hadden weggegeven. Op de side out (7-11, 8-12 etc. ) liep de stand naar 11-15 en een 1-2 zege voor Brouwer – Meeuwsen. Ze stonden in de kwartfinale!

Daarin moesten ze het opnemen tegen Smedins – Samoilovs. Het BTN duo nam in de eerste set na de veldwissel bij 7-7 afstand naar 8-10 en bouwde na de technische time out het verschil uit naar 12-15. Op 15-16 kon een Nederlandse time out de tegenstander niet afstoppen (16-16), dat lukte Alexander Brouwer met twee rake klappen daarna wel. (16-18). Robert Meeuwsen haalde de 17-21 winst met een ace binnen.

De tweede set was voor Smedins – Samoilovs. In de eerste helft van de set deden de duo’s eigenlijk niets voor elkaar onder getuige ook de tussenstanden bij de veldwissels van 4-3, 8-6 en 11-10. De serie naar 14-10 en 17-11 maakte vervolgens het verschil. Brouwer – Meeuwsen kregen het gaatje niet meer dicht en verloren met 21-15.

In de tiebreak nam het BTN duo al op 4-1 een time out om zich daarna stukje bij beetje terug in de wedstrijd te knokken. Een ace van Meeuwsen zette de 7-6 op het scorebord. Brouwer – Meeuwsen bleven in de schaduw van de tegenstander meegaan, kwamen echter niet op gelijke hoogte. Het werd 8-7, 10-8 en 11-9. De foutenlast besliste de wedstrijd daarna. Drie scores op rij van Nederland voor de tegenstander maakte er 14-9 van, waarop de 15-10 de uitschakeling betekende. Het BTN duo  sluit af met een vijfde plek in Klagenfurt, waar ze als eerste geplaatst waren.

Weinig teams hebben de aanvallende power aan het net en de opslaglijn van Brouwer – Meeuwsen, dat bleek ook weer in de kwart finale. Met een eigen score van 33 om 39 punten waren ze duidelijk de beste wat dat betreft, jammer dat ze bijna een hele set aan punten weggaven. Welgeteld totaal 20 keer scoorden ze voor Smedins – Samoilovs, en dan wordt winnen moeilijk, zo niet heel moeilijk.