Klinkende 4-0 zege voor Kalinko H1.

VoV, 12-02-2024. 5:56 uur. In een vermakelijke thuiswedstrijd in sporthal Houtrust wist Kalinko heren 1 een overwinning te boeken tegen VOC Maarssen heren 1. De wedstrijd, die plaatsvond op zaterdag 10 februari, eindigde in een klinkende 4-0 zege voor Kalinko, met setstanden van 25-22, 25-17, 25-21 en 25-21.

De wedstrijd begon met beide teams die elkaar aftastten, waarbij VOC Maarssen, ondanks de koppositie van Kalinko, brutaal de leiding nam dankzij sterk spel aan de flanken. Deze vroege voorsprong van Maarssen wekte Kalinko echter, en op service van Patrick vocht het team zich terug tot een 17-17 gelijkstand. Het inbrengen van passer-loper Timo gaf Kalinko vanaf dat moment de nodige boost om voor het eerst in de wedstrijd de leiding te nemen en de set af te sluiten met 25-22.

Gesterkt door de comeback in de eerste set, toonde Kalinko meer zelfvertrouwen in de tweede set. VOC Maarssen startte desondanks sterk, maar Kalinko nam daarna het heft in handen met Timo op service. Na een gelijk opgaande strijd tot 11-11, zette Kalinko aan en breidde het de voorsprong uit, resulterend in een 25-17 setwinst.

De derde set liet een tijdelijke dip in de energie en vechtlust van Kalinko zien, waardoor Maarssen een voorsprong kon nemen. Na een dubbele wissel en een time-out vond Kalinko echter zijn kracht terug, haalde Maarssen in, en sloot de set af met 25-21.

In de vierde en laatste set bleef Maarssen een taaie tegenstander, maar Kalinko verdedigde succesvol een kleine voorsprong. Na een gelijk opgaande strijd tot 14-14, wist Kalinko net als in de voorgaande sets het verschil te maken aan het einde van de set en de wedstrijd af te sluiten met een 25-21 overwinning.

Deze thuiszege benadrukt de sterke positie van Kalinko in de competitie en toont de veerkracht en het teamwerk van de Scheveningers. Met deze overwinning houdt Kalinko zijn koppositie vast. Omdat ook Taurus heren 2 geen fouten maakte, blijft het verschil met het team uit Houten 2 punten. De andere teams in de derde divisie volgen voorlopig op gepaste afstand.

gh @ VoV, verslag van Jerwin De Graaf, Kalinko H1. Foto Nidal Al Qaq.