Klinkende zege Springendal Set-Up ’65 H1

VoV, 09-12-2018. 15:50 uur. Het eerste herenteam speelde de kater van twee teleurstellende wedstrijden van zich af. Met een klinkende 4-0 overwinning werd tegenstander Scylla met lege handen teruggestuurd naar Wageningen. Eerlijkheidshalve moet daar wel aan worden toegevoegd dat de 4-0 klinkt als een klok, maar Scylla maakte het de thuisploeg in meerdere fases knap lastig. Het was echter de veerkracht van Springendal Set-Up ’65 dat zorgde voor het kantelen in de sets.

Een mooi voorbeeld is het eerste part waar de thuisploeg constant achter de feiten aanloopt en zelfs tegen een 10-15 achterstand aankijkt. Op dat moment komt Gijs op de Weegh aan serve en hij weet met een bijzonder knappe serie de stand om te buigen naar 20-16. Vanaf dat moment speelde heren 1 van Springendal Set-Up ’65 vrijuit en dat weerspiegelt zich in knappe scores van Jelle Clemens en Jasper Brouwer. Daarnaast gaf libero Fabian Geerdink zijn visitekaartje af door op cruciale momenten een aantal geweldige reddingen te verrichten. Het leverde een 25-20 setwinst op.

In set 2 lag het initiatief bij de thuisploeg. Bas Oude Alink zorgde in deze fase voor een stabiele spelverdeling. Mike de Winder, vervanger voor de geblesseerde Steven Eertman en ook al vier sets in touw met heren 2, wist blokkerend belangrijke punten te scoren en pakte ook aanvallend zijn scores mee. Harm Schepers, die Hans ten Dam verving, speelde als youngster een zeer verdienstelijke partij. Zowel aanvallend als serverend wist hij het team aan belangrijke punten te helpen. Het tweede part was met 25-19 dan ook verdiend voor Springendal Set-Up ’65.

De derde set gaf toch weer een ander beeld. De thuisploeg startte goed, maar Scylla wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Het leidde tot een spannend verloop. Tot het einde toe bleef het ongewis wie er aan het langste einde trok. De Ootmarsumse mannen zorgden er echter voor dat het publiek op de banken kon klimmen. Blokacties aan het net werden gewonnen, verdedigend bleef men volledig geconcentreerd en ook wist het team elkaars fouten te compenseren. Een echte teamprestatie lag dan ook ten grondslag aan deze 25-23 setwinst.

In de vierde set was het eigenlijk hetzelfde beeld. Beide teams wilden deze set pakken. Er ontwikkelde zich een mooie strijd, die lang gelijk op bleef gaan. Uiteindelijk zijn het dan de details, die bepalen wie er wint. Dat zijn dan de goede services van Hans ten Dam, het verdedigende werk van Jasper Brouwer en Fabian Geerdink, de belangrijke punten van Jelle Clemens, het harde werken op mid van Mike de Winder en Gijs op de Weegh, de scorende tweede ballen van spelverdeler Bas Oude Alink en de no nonsense aanvallen van Harm Scheper.

Trainer coach Hans Bruins had af en toe zijn redenen om te mopperen, maar kon ook zeer tevreden toekijken hoe het team zich naar deze overwinning knokte, waarbij de coach op de juiste momenten zijn time-outs aanvroeg om Springendal Set-Up ’65 op het goede spoor te krijgen. De eerste 4-0 van dit seizoen is  binnen en daarmee loopt het Ootmarsumse team een punt in op de beide koplopers. Belangrijker is echter dat het goede gevoel terug is om volgende week zaterdag in Sneek aan het verloop in deze competitie een nieuw succesverhaal aan toe te voegen.