Vizier op volleybal

 

Knap herstel Rabobank Orion Heren 2

VoV, 10-03-2019. 15:48 uur.  Na het NOJK waarin we, zeer verrassend en uniek voor Rabobank Orion, met alle 4 jongensteams zijn doorgestoten naar de eindronde werd er een voorbereiding gedraaid door de heren 2 selectie richting de eerste van de laatste vijf  wedstrijden in het reguliere seizoen in deze landelijke 1e divisie A.

Dat Set-Up, de nummer 3 van de ranglijst, een sterke tegenstander was bleek wel in de eerste set. We werden namelijk compleet weg geserveerd. Veel druk met maar liefst drie spelers die een sprongservice produceren van veel kwaliteit. Het was niet alleen spectaculair, maar ook effectief.  Hun passer – loper nummer 1 bleek een ware plaag gedurende de wedstrijd.

Nu worden we voor omstanders en trouwe lezers natuurlijk weer saai, echter doordat we extra vermogen hebben aan achterban uit het 3e en 4e team waren we bij machte om een viertal aanpassingen in de opstelling te maken en hierdoor gelukkig in staat het wedstrijdbeeld om te buigen. Na enige arbeid werd een zwaar bevochten 3-2 winst uit het vuur gesleept. Het gebeurde niet altijd even fraai, echter wel met een mooi resultaat tegen een kwalitatief prima tegenstander!

A.s. zaterdag wacht de volgende uitdaging. De nummer 9 van de ranglijst, te weten het Wageningse Scylla, komt op bezoek. De wedstrijd aldaar (1-3 winst) betekende destijds de eerste aanzet van de opmars uit de gevarenzone. Uiteraard willen we aan de 5e zege in de 2e helft van dit seizoen een vervolg gaan geven. In de aankomende 4 wedstrijden gaat het keihard om de punten! Komt dat zien om 15:00 uur in het Home of Orion!

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 vs Set-Up ’65 H1. Uitslag  3-2 via de setstanden 15-25, 25-23, 20-25, 25-22 en 15-11.

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting Rabobank Orion Heren 2.