Knappe 3-2 zege Dynamo tegen Apollo 8 D2

VoV, 29-03-2022. 5:46 uur. Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd tegen Apollo 8 dames 2 op het programma. De uitwedstrijd werd in november met 3-1 verloren. Daarom waren de dames uit Tubbergen extra gebrand om de punten in Tubbergen te houden.

Helaas was de start van de eerste set een kopie van de verloren wedstrijd in november. Dynamo begon niet scherp waardoor Apollo vrij kon spelen. Door de sterke serve en blokkering aan de kant van Apollo kon Dynamo niet meer terug in haar spel komen. De set ging verloren met 13-25.

In de tweede set begon Apollo wederom met een sterke serve. In deze set wist Dynamo de serve beter onder controle te krijgen. Bij een 17-15 voorsprong leek het de goede kant op te gaan voor Dynamo, maar helaas wist Apollo een aantal punten achter elkaar te scoren. De set ging met 21-25 naar Apollo.

In de derde set startte Dynamo gelijk scherp. De pass was stabiel, de blokkering stond goed en er werden mooie punten gescoord waardoor Dynamo uitliep naar een 16-9. Apollo wist nog terug te komen tot 23-22, maar de dames uit Tubbergen hielden het hoofd koel en wonnen de set met 25-23.

In set vier liepen Dynamo en Apollo tegelijk op tot 10-9. Vanaf dat punt werd de foutenlast aan de kant van Apollo hoger dan aan de kant bij Dynamo, waardoor Dynamo lekker kon spelen. De set werd gewonnen met 25-17.

In set vijf begon Apollo met een 0-2 voorsprong. Dynamo moest een tandje extra bijzetten om de wedstrijd nog te kunnen winnen, en dat deden ze. Dynamo won de vijfde set met 15-13.

Een knappe 3-2 overwinning voor Dynamo na een 0-2 achterstand. Aankomende zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen Alterno om 16:30 op de planning.

gh @ VoV, verlag van Noor Bomhof, Dynamo Tubberen D1. Foto Jan van den Noort.