Knip scoorde, team Polder pakt koppositie terug

VoV, 12-12-2021. 7:35 uur. In de Franse eredivisie heeft Le Cannet van Tessa Polder geprofiteerd van de misstap van koploper Mulhouse, dat met 3-2 bij Evreux verloor. Le Cannet pakte een 0-3 (19, 22, 19) zege bij Terville Florange en staat na 13 wedstrijden één puntje voor op Mulhouse. Tessa Polder speelde niet.

Libero Kirsten Knip had gisteren één van de weinige momenten in haar volleybal carrière dat zij een punt op het scorebord kon zetten. Het zoet van scoren proefde. Punten van de tegenstander voorkomen behoort meer tot haar taak en dat deed ze gisteren tegen Venelles weer 16 keer door zo vaak foutloos op de serve van de tegenpartij te zijn. Maar ze kon niet verhinderen dat haar ploeg uit met 3-0 verloor, via 25-11, 25-22 en 25-20. Totaal 13 om 2 blokpunten en 9 om 3 aces met daarnaast een foutenlast van 11 om 16 scores voor de tegenstander waren te veel van het goede voor Paris St. Cloud.  Paris staat nu tiende in de stand met 17 punten uit 13 wedstrijden.

Lynn Blenckers behaalde met Saint Raphael een mooie 1-3 zege bij RC Cannes. Elke set kende een spannende ontknoping, waarbij het bij het begin van de bigpoints 19-21, 21-20, 20-21 en nogmaals 21-20 stond. En dat resulteerde in setstanden 23-25, 27-25, 22-25 en 23-25. Van de eigen score van 78 punten van Saint Raphael nam Lynn Blenckers er 14 voor haar rekening, met daarin 3 aces en 2 blokpunten. Aanvallend haalde ze een score van 60%. Haar ploeg bezet de vijfde plaat in de ranglijst met 24 punten uit 13 wedstrijden.

Bij de mannen deed de ploeg van Gijs Jorna goede zaken door tegen het hogergeplaatste Montpellier thuis met 3-0 (21, 17, 21) te winnen. Opvallend was dat Toulouse met 64 opslagen geen enkele ace wist te scoren. Montpellier bleef foutloos op al hun serves. Gijs Jorna scoorde 6 punten, Toulouse staat nu tiende (12-14), Montpellier is de nummer vijf in de stand (12-24)

Chaumont van Fabian Plak leed op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen Narbonne, de nummer twee van de ranglijst. Narbonne kwam via 21-25, 25-22 en 21-25 op 1-2 in sets voor. In de vierde set gaven ze geen enkel puntje meer weg, in de sets daarvoor waren ze met 12 en 10 scores voor Chaumont erg gul geweest. Die vierde set wonnen ze met 15-25. Plak speelde drie sets en scoorde 6 keer.

Vrijdagavond had Ramon Martinez Gion met Cambrai al met 3-1 van Nantes verloren. Zie daarvoor ook onze VoV weekend Top 10 van gisteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Kirsten Knip.