Koelewijn verliest topper in Frankrijk

VoV, 02-12-2017. 6:13 uur.  In Frankrijk werd gisteravond voor iets meer dan 800 toeschouwers de topper tussen Chaumont en Poitiers gespeeld. Dit zijn de nummers één en twee van de ranglijst. Met Nederlandse inbreng van Thomas Koelewijn, de mid van Poitiers.

Het werd voor de bezoekers een teleurstellende avond, ze kregen met 3-0 aan de broek. Na de 25-21 en 25-20 leek het er bij 18-21 op dat er een vierde set in het vat zat voor Poitiers. Niets was minder waar, met 27-25 bleef Chaumont ook in deze set de meerdere.  Ze hebben nu vijf punten voor op Poitiers.  Thomas Koelewijn scoorde 9 keer, hij haalde een aanvallend scoringspercentage van 82%.

Jasper Diefenbach, de andere Oranje mid, speelde met Tours thuis tegen Rennes. Het werd een 3-1 zege voor Tours, dat alleen de derde set moest afstaan (22-25), de overige waren ze ruim eerder aan de eindstreep met 25-20 en twee keer 25-18.  Diefenbach maakte 8 punten, zijn ploeg won via een aanvallend voordeel van 55 / 47 en een mindere foutenlast van 16 / 27. Tours staat nu puntgelijk met Poitiers, beide teams hebben 16 punten uit 8 wedstrijden.

Voor vandaag staat er nog een interessant Oranje onderonsje op het programma.  Paris van Wouter ter Maat (15 punten) gaat op bezoek bij Nantes Rezé, de ploeg van Floris van Rekom, Robin Overbeeke, Michael Parkinson en Dirk Sparidans. Paris kan Tours en Poitiers dus voorbij, als ze voorbij Nantes, dat tiende staat met 7 punten,  gaan.