Koelewijn wint van ter Maat in Frankrijk

VoV, 15-11-2017. 6:10 uur.  In Frankrijk  leed Paris Volley van Wouter ter Maat een thuisnederlaag tegen Poitiers van Thomas Koelewijn. De gasten hadden drie sets nodig om de thuisploeg er via 21-25, 18-25, 19-25 met de winst vandoor te gaan. Vooral in de eerste set stapelde Paris fout op fout, hetgeen eindigde in 14 scores voor de bezoekers. Terwijl ze er maar 3 voor terugkregen. Dan wordt het wel heel moeilijk om de set te winnen.

Ter Maat scoorde 17 keer, Koelewijn bleef daar 10 treffers bij achter. Poitiers staat derde op de ranglijst (10 punten) en Paris vijfde  (9 punten).

Nantes Rezé, de club met vier Nederlanders in de ploeg, verloor thuis met 2-3 van Ajaccio. Overbeeke scoorde 16 punten, van Rekom 14, Parkinson 13 en Sparidans was foutloos in de servepass, maar met elkaar was het dus net niet goed genoeg voor de winst. De eerste twee sets was Rezé de baas met 25-22 en 25-23, daarna nam Ajaccio het over (27-29), waarop Rezé in de vierde set zwaar met 13-25 onderuit ging. De tiebreak eindigde in 13-15. Ajaccio behaalde de winst voornamelijk door een sterke blokkering, met 7 / 18 punten in hun voordeel. Nantes Rezé staat tiende met 4 punten.

Jasper Diefenbach nam bij de met 3-2 verloren wedstrijd van zijn ploeg Tours 11 punten voor zijn rekening. Voor iets meer dan 800 toeschouwers waren Sète en Tours drie sets erg aan elkaar gewaagd getuige de 25-23, 23-25 en 25-23 en een beetje minder in de vierde set met 22-25 en daarna weer erg bij 15-13. Allemaal erg close. Tours staat vierde met 10 punten.

Tim Smit verloor met Tourcoing thuis met 0-3 van koploper Chaumont. Na de 28-30 in de eerste set waren de volgende doorgangen wel een beetje duidelijker met 20-25 en 18-25. Smit stond één set in de basis en had één keer een invalbeurt. Hij scoorde één keer. Tourcoing staat achtste met 7 punten.

Bij de dames verloor Paris St. Cloud met 0-3 van koploper Béziers, de tegenstander van Sliedrecht Sport in de CEV Cup. De ploeg uit de Lichtstad, met Flore Gravesteijn 1 set in de basis en 2 invalbeurten, kreeg 22, 16 en 18 punten mee. Paris staat vijfde met 8 punten. Béziers heeft er vier meer.