Koploper Sliedrecht H2 wint in Tilburg

VoV, 28-01-2024. 7:11 uur. In de Topdivisie B bij de mannen stond de aansprekende wedstrijd tussen Volley Tilburg en Sliedrecht Sport H2 op het programma. Twee teams die elkaar het leven in het vorige seizoen heel moeilijk maakten met de strijd om de koppositie. Toen trok Volley Tilburg uiteindelijk aan het langste eind, nu staat Sliedrecht een eind voor, maar is de ploeg uit Tilburg na een zwakke seizoenstart bezig zich omhoog te werken.

Die opmars stokte gisteren toen thuis met 2-3 werd verloren. Met de tweede (25-20) en de vierde (25-21) set kon Volley Tilburg de achterstanden uit de eerste (21-25) en derde (16-25) nog ongedaan maken, maar daarna trokken de gasten met 11-15 de winst naar zich toe.

Taurus vs. Zaanstad werd 3-1 voor de ploeg uit Houten. Zaanstad kon in de derde set de wedstrijd middels 23-25 in leven houden nadat de eerste twee sets met 25-22 en 25-21 waren verloren. De thuisploeg maakte daarna in de vierde set met 25-22 de winst perfect. Gezien de stand, nr. 8 vs. nr.2, en het puntenverschil (totaal 10) toch wel een verrassende uitslag

VV Utrecht vs. Donki Sjot kwam via 28-26 in de vierde set op een 3-1 zege voor de thuisploeg. Op het nippertje dus geen beslissende vijfde set. Utrecht was met 25-19, 20-25 en 25-20 op een 2-1 voorsprong gekomen, die ze dus nipt verzilverden in 3-1 winst.

Inter Rijswijk vs. Spaarnestad eindigde in een vlotte 3-0 zege (22, 22, 19) zege voor de thuisploeg. Bij VCN vs. Peelpush werd de wedstrijd ook in drie sets beslist. Na 23-25, 15-25 en 13-25 in het voordeel van Peelpush.

Gemini-Kangeroes vs. Skunk sloot af met een 3-2 zege voor Gemini-K. Skunk kon via 16-25 in de vierde set de tiebreak afdwingen, nadat de eerste drie sets met 23-25, 25-17 en 25-23 waren afgesloten. De 15-12 in de tiebreak leverde Gemini-K twee punten op.