Koploper Sudosa–Desto geeft geen setje af

VoV, 19-11-2018. 11:30 uur. Afgelopen zaterdag 17.00 uur in Olympus. De wedstrijd Koffievoordeel.nl  / Sudosa – Desto dames 1 tegen Springendal Set-Up ‘65 dames 2,  dat 4de staat in de competitie. Het werd een duidelijke overwinning voor de koploper uit de Eerste Divisie A.

We begonnen de set met spelverdeler Chloe Huizenga, diagonaal Lisa Hut, middens Lisa Boer en  Suzanne Benninga, passer – lopers Anike van Oosterom en Jolien Knollema en verder met libero Danique Hamming. De eerste set gingen we gelijk op met 9-9. Serverend hadden we meer series kunnen maken in de eerste set. Maar zoals in de training geoefend, het uitdekken ging top! Alles wat in het blok kwam, kwam bij ons weer van de grond. Na een kleine achterstand werd er een dubbele wissel aangevraagd. Kim Klein Lankhorst en Cindy Zandstra kwamen aan het einde van de set in het veld. We hebben de eerste set gewonnen met 25-18.

Tweede set bleef de opstelling staan van hoe we eindigden. Na een paar serve fouten en wat onnodige foutjes waren we weer scherp en hebben we Set-Up onder druk gezet. Door een wat zwakkere passlijn aan de overkant konden wij ons blok zetten waardoor de bal vaak terug kwam aan de kant van Set-Up. Toch kwamen ze dichtbij en werd deze set qua cijfers het spannendst met 25-20.

De derde set is van start gegaan.  Onze passlijn stond strak door Danique, Anike en Jolien. Na heerlijke blokjes en keiharde aanvallen van Lisa Boer en een top service reeks van Kim was het een eenvoudige setwinst met 25-12. BAM volgende set.

De laatste set, we hadden al gewonnen maar we wisten dat we dat ene bonuspuntje niet mochten en wilden afstaan aan de Set – Uppers. En dat gebeurde ook zeker niet. Er werden lekkere ballen verdedigd, geset, en afgemaakt over midden, buiten en achterover. De wedstrijd was gespeeld en dat was duidelijk met een setstand van 25-14.

Volgende week hebben we een heerlijk weekje vrij. Maar dan de 1/8 finale van de Nationale Beker tegen Sliedrecht Sport dames 1. We spelen op 1 december om 18:30 thuis in Olympus en het wordt een groot feest! Kom allemaal kijken naar deze mooie wedstrijd! Tot over 2 weken!

gh @ VoV, verslag van Suzanne Benninga, Sudosa Desto Dames 1. Foto Jan van den Noort.