Vizier op volleybal

 

Kopzorgen bondscoach om Brouwer/Meeuwsen

VoV, 27-08-2018. 5:25 uur. Op NOS.nl was gisteren te lezen dat bondscoach Gijs Ronnes zich nogal zorgen maakt over de prestaties van het duo Brouwer / Meeuwsen. Zij staan nog altijd tweede in de FIVB World Ranking van het beachvolleybal, maar het lijkt erop, mede gezien hun prestaties in de laatste tijd, dat ze een beetje ‘in verval’ zijn.

De laatste toernooizege van Brouwer en Meeuwsen, die een ribblessure heeft, dateert alweer van mei van dit jaar. Het baart niet alleen henzelf zorgen, ook bondscoach Gijs Ronnes. En nog vervelender: beide kampen verschillen van mening over de oorzaak.

Brouwer en Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013 en bronzen medaillewinnaars van de Spelen in Rio, begonnen dit seizoen met vijf titels in hun eerste acht toernooien. Daarna kwam de klad erin. Bij de EK in eigen land kwamen ze afgelopen weekend zelfs niet verder dan de vierde plaats vanwege de opgave. “De doelstelling aan het begin van het seizoen was duidelijk: toernooien winnen. Dat lukt even niet meer”, zegt Brouwer. “We kunnen van alle teams winnen, maar we zijn niet stabiel genoeg”, vult Meeuwsen aan.

Bondscoach Ronnes op NOS.nl: “Ik vind dat er niet goede topsportkeuzes worden gemaakt. Met name buiten de trainingen om, daar zijn andere dingen belangrijker. Conclusie is dat we anders gaan samenwerken.”  Daarmee bedoelt de bondscoach dat hij zijn eigen mening opzij zet en zich laat leiden door Brouwer en Meeuwsen, die in het veld naar oplossingen zoeken.

Zoals bijvoorbeeld deze week bij de NK toen Brouwer, normaal de man in het achterveld, ook  slagen van de tegenstander probeerde te blokkeren. “Dat hoort bij de uitdaging die we op Nederlandse toernooien zoeken. Normaal gesproken staat Alexander altijd aan het net”, zegt Brouwer. Ronnes daarover: “Ze zoeken manieren om plezier te krijgen in het spel, maar dit zijn niet mijn manieren.”

Ronnes ziet alles met lede ogen aan en hoopt dat de twee het tij zelf kunnen keren. “Het was mijn manier of hun manier. Ik leg me er even bij neer, we maken nu hun keuze. Maar ik ben en blijf er verantwoordelijk voor.”

gh @ VoV, bron NOS.nl. Foto FIVB.