Vizier op volleybal

 

Korevaar en Meijers naar buitenland

VoV, 11-07-2019. 10:30 uur. Een tweede speelster van Nederlands kampioen Sliedrecht Sport maakt de overstap naar de Duitse Bundesliga. Midspeelster Demi Korevaar gaat net als Sarah van Aalen volgend seizoen uitkomen voor USC Münster.

Oranje speelster Demi Korevaar, die in augustus 19 wordt, wordt de benjamin op mid, ze gaat als Nederlandse opvolgster op die positie van Juliët Lohuis de concurrentie aan met de meer ervaren Juliane Langgemach en Barbara Wezorke.

Voor Demi Korevaar begint vanaf augustus een nieuw nulpunt in haar volleybalcarrière. “Meer trainen, zowel wat duur als intensiteit betreft. Dat is een uitdaging die ik graag aanneem.” Vertelt de uit Breda afkomstige Demi, die deze zomer haar debuut in Oranje maakte.

“We volgen haar al langer”, zei  USC trainer Teun Buijs. “Tijdens de oefenwedstrijden tegen Jong Oranje vorig jaar maakte Demi indruk, volgens ons is ze nu zover dat ze de volgende stap in haar loopbaan kan maken. En mede gezien haar kennis van de Duitse taal zal ze zich prima in Münster thuis voelen.”  Demi: “Ik ken al een paar speelsters uit de Jong Oranje tijd en verheug me nu al Münster.”  Demi tekende een contract voor twee jaar.

Annick Meijers vertrekt naar Italië, zij gaat naar een club in de Serie A1. De Oranje international, dit jaar debuteerde ze in het grote Oranje, gaat spelen voor Reale Mutua Fenera Chieri ’76. Het wordt haar eerste seizoen buiten Nederland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Demi Korevaar uit Sliedrecht Sport periode.