Kort en bondig: Verlies ATC

VoV, 19-11-2019. 13:50 uur. Vrijdag 15 november stond de kraker op het programma tussen ATC heren 1 tegen Markel Up. Beide teams staan respectievelijk op plek 1 en 2. Hoewel ATC enigszins gehavend aan de wedstrijd begon, mocht dit tegen mede concurrent Markel Up geen excuus zijn.

De 1e set begon coach Irma Boswerger met Bart, Michiel, Dick, Martin, Remco en Sake. Roy (last van de knie) en Jimmy (herstellende van griep) en Klaas (niet geblesseerd) begonnen in de wisselzone. Markel Up is een mix van jonge en wat ervaren spelers dat vorig jaar uit de promotieklasse is gedegradeerd liet zien een geduchte tegenstander te wezen.

ATC heren 1 stond direct onder druk, passend was het een drama. En verdedigend was ATC geen schim van hoe ze de vorige wedstrijd de ballen van de grond af plukten. De eerste set ging ATC roemloos ten onder met 10-25.

In de 2e set kwam Klaas erin voor stabiele passing. En Jimmy voor Sake om de aanval te versterken. Deze set begon ATC wat stabieler te spelen en te passeren kwam een heel stuk goed mee. Echter doordat Markel up stabieler in passing was en hun set upper de aanvallers goed kon bedienen had veel al het 1-mans blok van ATC hier geen antwoord op. De aanvallers van ATC stonden vaak tegenover een 2 of zelfs een 3 mans blok. De 2e set werd verloren maar bood perspectief voor de 3e set. Setstand 20-25.

In de 3e set bleef het team staan, hoewel Roy wel aangaf er graag in wilde komen ondanks zijn blessure. ATC gooide de schroom van zich af en kwam goed mee en stond zelfs op setwinst. Op 24-23 speelde Bart Kolhof, Remco aan op de buitenkant zijn aanval werd door de uitstekende verdediging van Markel up op gepikt. En gelijke stand. Voor blokkering kwam Jimmy in het veld. Echter het geluk was deze avond bij Markel Up. En twee rommel ballen vielen in het voordeel van de ploeg uit Markelo. 24-26.

De 4e set bracht Markel Up een jonge spelverdeler in en ATC vocht voor  wat het waard was, maar iedereen had niet zijn dag en haalde zijn normale niveau ook niveau. 22-25 werd de setstand.

Concluderend: de passing van ATC viel in deze wedstrijd geheel door de mand. Ook de verdediging van ATC liet te wensen over.

Voor aankomende weken trainen op de pass en kan ATC zich opmaken voor de altijd leuke en beladen wedstrijd tegen Weston. Dit roept voor diverse spelers altijd negatieve als positieve spanning op. ATC staat nu op de 2e plek en staat met beide benen op de grond. Voor aankomende wedstrijd wil ATC weer winnen en de stijgende lijn vast te blijven houden.

Lichtpuntje; er was een debuterende scheidsrechter bij ATC Amber Stopel floot een prima wedstrijd waarbij ze ondersteuning kreeg van Branka Nimrither als 2e scheidsrechter.

gh @ VoV, verslag van Remco Paulsen, ATC heren 1. Foto Jan van den Noort.