KP: Thuiszeges voor VC Sneek en Set-Up

VoV, 03-03-2019. 6:18 uur. In de kampioenspoule bij de dames werden gisteren twee wedstrijden gespeeld. Springendal Set-Up ’65 had thuisvoordeel tegen Regio Zwolle Volleybal en hetzelfde gold voor VC Sneek tegen Sliedrecht Sport. Beide thuisspelende teams konden de winst in eigen huis houden. Set-Up won met 3-1, Sneek had de tiebreak nodig om aan de goede kant van de score te blijven.

Set-Up ’65 pakte de eerste set met 25-21 na in het middendeel van de set naar een ruime 17-12 voorsprong te zijn uitgelopen. Regio Zwolle Volleybal had in de tweede set het beste van het spel, was vooral aanvallend en blokkerend de betere ploeg en sloot met 18-25 af.  In de finale van de derde set kon Set-Up een 17-19 achterstand naar 21-19 omdraaien en hield na de 23-22 het hoofd koel om zo met 25-22 af te sluiten. In set vier eenzelfde situatie. Zwolle stond met 18-19 voor en nog met 20-20 gelijk voordat Set-Up via Kirsten oude Luttikhuis toesloeg en de winst met 25-22 binnenhaalde.

In Sneek leverde de thuisploeg een uitzonderlijke prestatie door twee keer vanuit schijnbaar verloren positie terug te komen en uiteindelijk de landskampioen met een 3-2 nederlaag naar huis te sturen. Sliedrecht kwam op 0-2 via 19-25 en 22-25 en was in deze twee sets de duidelijk bovenliggende partij. De 21-24 voorspelde weinig goeds voor Sneek in de derde set, daar dacht Roos van Wijnen echter helemaal anders over en zij serveerde Sneek naar de 26-24 winst.

Die klap kwam aan bij Sliedrecht en zorgde voor een geweldige boost bij Sneek, ze waren in set vier lang gelijkwaardig aan hun gasten en sloegen in de eindfase keihard toe. Na de 18-18 kreeg Sliedrecht nog twee punten mee, waardoor de tiebreak de beslissing moest brengen. En die beslissing kwam weer tot stand via een Hitchcock ontknoping. Na 12-14, time out Sneek, maakte een serie van vier punten op rij de 3-2 winst van Sneek perfect.

De voorlopige stand is nu Sliedrecht 9, Sneek 8, Set-Up 7, Eurosped 4, Zwolle 2 en FAST 0 punten.  Vandaag wordt nog gespeeld Eurosped vs FAST.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.