Krekkers blijft opnieuw de sterkste

KrekkersvsDonitasII

VoV, 16-10-2016. 8:12 uur. Een definitieve stand na de vierde ronde kunnen we u van de eerste divisie A bij de dames niet geven, want de uitslag Donitas II vs VC Sneek II konden we nergens gewaar worden. Maar ook al zou Sneek II met een 0-4 uit Groningen vertrokken zijn, de koppositie van Krekkers kwam er niet door in gevaar.

De ploeg uit Maria Parochie heeft hard voor de 3-2 zege tegen Dash Vorden moeten knokken. Dat begon al meteen in de eerste set (26-24) en leek na drie sets verkeerd te gaan aflopen, toen de gasten via 18-25 en 19-25 op een 1-2 voorsprong waren gekomen. De 25-18 gaf lucht voor de tiebreak. En ook daarin was het opnieuw spannend. Net als vorige week tegen Dynamo bleef de ploeg van Marcel Veneklaas ook nu na vijf sets aan de goede kant van de score, met 16-14.

Springendal Set – Up ’65 II won thuis met 3-1 van Scylla. In de eerste set sloegen ze na 15-15 het beslissende gaatje naar 19-15 en wonnen met 25-22, in de tweede set stond er bij 11-6 al een ruime voorsprong, die bij 20-12 heel ruim was en eindigde in 25-20. Scylla kon in de derde set profiteren van de huizenhoge foutenlast bij Set-Up en won met 18-25. De inhaalrace van 20-16 naar 20-18 was niet voldoende om het de thuisploeg in eerste instantie verder lastig te maken. De 24-19 naar 24-23 zorgde daarna wel voor de nodige spanning, die bij 25-23 helemaal weg was.

Rivo Rijssen herstelde zich na twee uitnederlagen met een 3-1 thuiszege op Dynamo Tubbergen. Drie sets schommelde het niveau nogal. De eerste twee kon Dynamo geen vuist maken en ging de winst met 25-116 en 25-17 naar de thuisploeg. In de derde set waren de rollen omgedraaid. De gasten pakten een 16-25 zege. Om de beslissing in de vierde set werd hard gestreden. Winst of tiebreak was de inzet, die na 27-25 in 3-1 winst voor Rivo eindigde.

WSV Warnsveld hield vier van de vijf punten in eigen huis via een 3-1 zege op Oranje Nassau uit Groningen. Nadat beide teams een setje voor zich hadden beslist (25-20, 19-25) ontspon er zich in de derde set een enerverend gevecht voor het eerste wedstrijdpuntje. Dat ging naar de thuisploeg, via 26-24 setwinst. Met de 25-22 winst in de vierde set pakten ze de zege.

VCV Varsseveld kwam thuis niet langs Emmen ’95. Nog wel in de eerste set (25-23), maar daarna rolden de muntjes steeds naar de kant van Emmen op, op de beslissende momenten.  Het werd 24-26 in de tweede en vierde set. En 22-25 in de derde. Die dus tekenden voor de eerste winst van de ploeg uit Drente en de derde nederlaag van de ploeg uit de Achterhoek.

In de stand hebben we een PM opgenomen voor Donitas II en Sneek II. De overige teams hebben de volgende punten verzameld na vier wedstrijden. Krekkers 16, Dynamo 13, Sneek pm, Scylla 11, WSV 11, Dash 10, Set-Up II 10, Rivo 10, ON 9, Emmen 8, VCV 7 en Donitas II pm.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Krekkers.