Krekkers grossiert in vijfsetters!

VoV, 18-10-2021. 15:51 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Sudosa Assen op het programma. In de eerste set liet Sudosa gelijk zien dat ze naar de Haambrink waren gekomen om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Ze kwamen door een hoge servicedruk op een 0-3 voorsprong. Maar we lieten ons niet afschrikken en kwamen door ook zelf goed te serveren op gelijke hoogte 3-3.  Het lukte ons niet om dit om te buigen naar een voorsprong, Sudosa liep weg naar een stand van 6-10.

Maar ook nu wisten we de aansluiting weer te vinden 9-10. Opnieuw liep Sudosa uit naar een voorsprong van 11-16. Op een stand van 21-21 was het weer gelijk. Door te veel eigen fouten aan het einde van deze set, ging de set naar Sudosa. Eindstand set 1; 22-25.

Het begin van de tweede set ging gelijk op namelijk van 2-2 naar 4-4 en uiteindelijk een kleine voorsprong voor Krekkers 7-4. Door goed eigen spel en vrij uit te spelen kwamen we op een 12-7 voorsprong. Sudosa wist zich terug te knokken tot een stand van 16-15. Het lukte ons om het gaatje weer groter te maken, namelijk 19-16. Sudosa deed nog iets terug, maar dit was te laat. Krekkers won de tweede set met een eindstand van 25-23.

Ook de derde set ging het in het begin gelijk op. Maar op een gegeven moment wisten we een goede serie neer te zetten en kwamen we op een voorsprong van 10-5. Door keihard te blijven knokken voor elke bal bleven we op voorsprong 14-8. Uiteindelijk deed Sudosa nog wat terug door goed te serveren, het verschil werd iets kleiner 15-12. Maar we wisten het tijdig te doorbreken en de setwinst binnen te halen, eindstand set 3; 25-18.

In de vierde set kwam Sudosa net iets beter uit de startblokken namelijk met een kleine voorsprong van 2-5. Maar we wisten het gat weer te dichten en op een stand van 8-8 was het weer gelijk. In het midden van de set lukten het ons niet meer om voldoende druk te leveren en kwam Sudosa op een 15-20 voorsprong. De vierde set moesten we helaas afstaan aan de dames uit Assen, eindstand set 4; 19-25.

En ook deze wedstrijd opnieuw een vijfde set. We kwamen niet goed uit de startblokken en keken al gauw tegen een 0-4 achterstand aan. We moesten flink aan de bak om het gat te dichten. Dit lukte en op een stand van 13-13 was het gelijk, we kwamen zelfs op voorsprong om de wedstrijd binnen te halen. Maar helaas scoorden we niet en moesten we ook deze set afstaan aan Sudosa eindstand set 5; 14-16.

Aanstaande zaterdag spelen we voor de beker in de Haambrink, dus even geen competitiewedstrijd. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainer coach Krekkers, foto Jan van den Noort.