Vizier op volleybal

 

Krekkers heeft een off-day

VoV, 11-03-2019. 14:35 uur. Na 4 weken rust (lees: wintersport, carnaval etc.) was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd. We mochten aantreden in Wierden. De ploeg uit Wierden had de afgelopen weken wel gewoon wedstrijden gespeeld. We hadden er zin in en het publiek uit Wierden ook. Al voor de warming up waren de eerste supporters al aanwezig op de tribune.

De eerste set begonnen we afwachtend en slordig, hiervan profiteerde WVC. Ze kwamen al gauw op een kleine voorsprong, elke keer kwamen we bijna weer bij, maar WVC liep gelijk weer weg. Het ging moeizaam en we kwamen maar niet in ons eigen vertrouwde spel. Aan het einde van de set kwamen we nog iets terug maar het was niet voldoende 25-22.

Er moest wat veranderen maar wat we ook probeerden het lukte totaal niet. Alles wat mis kon gaan ging mis. Dit was zowel in de tweede als derde set het geval. De servedruk die we normaal kunnen leveren was niet aanwezig. Een krappe twee meter ruimte achter het veld helpt daar ook niet bij, maar wisten dit van te voren. Het werden twee sets om gauw te vergeten.

In de vierde set moest het dan maar gebeuren, want een 4-0 afgang was echt geen optie. Het begin van deze set speelden we netjes en rustig. We maakten onze punten en WVC had er moeite mee. We kwamen op voorsprong en hielden dit een lange tijd vast, totdat WVC weer iets terug deed. Ze kwamen langzaam aan dichterbij, maar we lieten ons niet gek maken en gaven vol gas. We wisten deze set te winnen.

Het was een wedstrijd om heel,  heel gauw te vergeten. Op naar volgende week dan spelen we weer in onze eigen vertrouwde Haambrink.

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainer coach Krekkers Dames 1. Foto Jan van den Noort.