Krekkers knokt zich naar moeizame zege

VoV, 23-10-2022. 6:08 uur. Krekkers behaalde gisteren een zwaar bevochten 3-2 zege op het bezoekende Apollo 8 dames 2. In een wedstrijd die bol stond van de kruisverbanden en van gezamenlijke verledens van speelsters aan weerskanten van het net bij diverse andere verenigingen (zoals Rivo, DeVoKo en Apollo) kwam de thuisploeg maar heel moeilijk op gang.

Terwijl de gasten juist in de eerste twee sets aanvallend en blokkerend heel goed op dreef waren en ook hun foutenlast lager hielden. In set drie en vier kantelde het spelbeeld halverwege de set naar Krekkers’ voordeel. En in de vijfde set was de thuisploeg na een mislukte start de betere ploeg. In setstanden uitgedrukt betekende dit na 20-25 en 19-25 voor de 0-2 een 3-2 zege via 25-21, 25-20 en 15-8 in de laatste drie sets.

Met o.a. drie blokpunten op rij maakte Apollo 8 dames 2 van een 3-2 achterstand in de eerste set een 3-6 voorsprong. Het voordelige verschil bleef variëren van drie tot vijf punten in het verdere verloop van de set (5-8, 9-13, 11-16, 15-20) tot aan de big points. Met een ace bracht Thirza Wesselink bij 18-20 de marge terug naar twee punten, met een tweede bal score van spelverdeelster Benthe Wieffer herstelde Apollo 8 het verschil van vier punten bij 18-22. Amber Eggengoor nam daarna met een snelle midaanval en een blokpunt de belangrijke punten voor de 20-25 setwinst voor haar rekening.

In set twee worstelde Krekkers met zichzelf en met de tegenstander. Ze kwamen opnieuw vroeg op achterstand (3-6), waarbij met name Madée Olde Egberink met haar punten een ware plaaggeest voor de thuisploeg was. Time-outs van trainer/ coach Frank van den Noort op 5-9 en 10-16 sorteerden geen effect. Het verschil liep zelfs tot 9 punten op bij 12-21. Een slordige periode van Apollo 8 met veel directe scores voor Krekkers en een aantal punten van Eline Goossen brachten de thuisploeg nog terug naar 19-24 voordat een foutserve de set besliste.

En dan leek in het begin van set drie het lek boven water te komen, Krekkers pakte een 5-1 voorsprong na scores van Juliët Huisman, maar was die marge ook snel weer kwijt toen Pien Grooters en Madée Olde Egberink makkelijk de vloer vonden. Na de 5-5 ging het tot 13-13 gelijk op, Krekkers had een mini-break op 15-13 en de marge werd drie punten bij 18-15. Roos Wessels serveerde Apollo 8 met o.a. twee aces naar 18-19 voor, Sophie Meijer en Juliët Huisman draaiden dat weer naar Krekkers voordeel bij 22-20. In de finale van de set ging Apollo8 nog twee keer aanvallend in de fout hetgeen een 25-21 setwinst voor Krekkers opleverde.

In het begin van de vierde set vlogen de series de teams om de oren. Via 3-0 en 3-4 werd het 6-4, 6-7 en 10-7. Toen stabiliseerde de side out zich enigszins en bleven de side outs en breakpoints tot een paar punten beperkt. Tot aan 15-15. Benthe Olde Rikkert en Juliët Huisman sloegen het gaatje naar 19-15, en scores van Rianne Nijhof hielden Krekkers bij 21-18 en 22-19 op veilige drie punten verschil. Rianne Nijhof en Juliët Huisman zorgden na 22-20 ook voor de laatste drie punten voor de thuisploeg, waarmee het 25-20 en dus 2-2 in sets werd.

Het eerste punt in de tiebreak maakte Rinske Hofste voor Apollo 8, het tweede kreeg de ploeg van Gertjan ter Harmsel gratis via een uitgeslagen aanval. Met een serie van zes punten (6-2) kon Krekkers de tiebreak in een keer een heel ander aanzien geven. Bij 8-4 werd er van speelhelft gewisseld en ook de eerste twee punten daarna waren voor Krekkers. De 10-4 voorsprong was daarna ruim genoeg om niet meer in de problemen te komen en met blokpunten voor 13-7 en 15-8 ging de winst, de vierde op rij, naar Krekkers.

Krekkers had de betere eigen score middels een aanvallend en serverend voordeel. Dat laatste voor wat betreft de aces, qua foutserves (18 om 10) deed Apollo 8 het stukken beter. Ook blokkerend scoorde Apollo met 7 om 11 blokpunten beter.