Krekkers laat Rivo met volle buit vertrekken

VoV, 21-01-2023. 8:50 uur. Voor Krekkers kwam gisteren een einde aan een zeer intensief sportieve periode in 2024.  Wat op 13 januari met een 3-1 nederlaag in Borne tegen Apollo 8 Dames2 begon eindigde gisteren na vier wedstrijden in die periode met een 0-3 nederlaag tegen Rivo. Daartussen werd ook van Veracles en DeVoKo verloren. Al met al dus nog geen puntje verdiend in 2024 en dat terwijl de ploeg toch een paar keer de kans had om dat wel te doen.

Maar als het tegenzit zit het in ieder geval niet mee, en als je in het hoekje zit waar de rake klappen vallen, verlies je meestal. Niet dat Rivo het niet verdiende om te winnen, de ploeg van Frank van den Noort was beter en won terecht, maar op de een of andere manier kwamen ze wel erg gemakkelijk aan de punten, overigens dwongen ze dat vaak met sterk aanvallende en verdedigende acties ook zelf af.

In de eerste set gaf Krekkers gewoon te veel punten weg. En dat konden ze met de eigen score niet ongedaan maken. Na twee aces van Laura Roelofs kwam Rivo op 3-6 voor, en bouwde via o.a. en dankjewel”  bal van Maud Timmerman en blokpunten van Isabel Kraan en Laura Roelofs uit naar een 8-13 voorsprong. Tot die tussenstand had Krekkers al zeven punten weggegeven en ze bleven tot 10-17 erg gul.

Daarna zorgden eigen punten van Eline Goossen en Fiep Kuipers voor de inhaalrace, die de thuisploeg via een blokpunt van Thirza Wesselink en een ‘dankjewel’ knal van Benthe Lenferink na een lange rally de aansluitende 18-19 opleverde. Isabel Kraan, nu van Rivo en voormalig Krekkers speelster, scoorde twee keer (18-21). Britt Hoek maakte met een ace de 20-21. Marèll Borggreve zette Rivo met een ace even later op setpoint bij 20-24, Eline Goossen kon verlies één keer uitstellen, waarna een technische fout van Krekkers de eindstand op 21-25 bepaalde.

Krekkers maakte 13 eigen punten en gaf er ook 13 weg. Rivo scoorde 12 eigen punten en gaf er 8 weg.

In de tweede set serveerde Benthe Lenferink de zeer enthousiast spelende thuisploeg naar een 7-3 voorsprong, waarop Frank van den Noort zijn team naar de kant haalde. Rivo sprokkelde via Maud Timmerman de nodige punten bij elkaar via o.a. twee aces en met het ace van spelverdeelster Lisan van de Vosse kwam Rivo bij 11-10 op één puntje achterstand. Eline Goossen en Fiep Kuipers brachten het verschil op drie bij 14-11.

Voor Krekkers ging het mis toen Laura Roelofs vanaf de achterlijn met zeer veel druk ging serveren en daar fouten van Krekkers, een ace en een blokpunt uit voortkwamen. Rivo nam de koppositie bij 15-18 over, en bouwde die uit naar 17-22. Opnieuw was een ace, dit keer via de netband geslagen door Maud Timmerman, en scores van Marèll Borggreve Krekkers te machtig. Het werd na 18-22 en 18-24 en 19-25 zege voor Rivo.

Rivo was op de eigen score in deze set duidelijk veel beter met 20 om 11 punten. Zes aces waren bij die punten inbegrepen. De foutenlast bedroeg 5 om 8 punten.

In de derde set nam Krekkers met Noek Hofhuis op spelverdeling na 6-6, die o.a. tot stand was gekomen na een aantal punten van Marèll Oude Avenhuis, afstand naar 14-7. Benthe Olde Rikkert, die deze set ook in de basis was begonnen, leverde een mooie serie af, waarop Rivo moest passen. Echter na 15-9 had Lisan van de Vosse van Rivo ook een prima opslagreeks in huis en bracht zij het verschil terug naar twee punten bij 15-13.

Isabel Kraan zette Rivo bij 17-18 met een ace op voorsprong, daarna scoorde Evie Paalman belangrijke punten voor de 20-22, waarmee het beslissende verschil gemaakt leek. Met opnieuw Benthe Olde Rikkert aan serve vocht Krekkers zich terug. Thirza Wesselink en Eline Goossen zorgden voor 23-22, de aanvallende fout van Rivo zette Krekkers bij 24-22 op setpoint.

Één side out, één fout van Rivo was voldoende voor setwinst, maar Isabel Kraan dwarsboomde dat met de gelijkmaker voor 24-24. Rivo kwam op 24-25, een netfout zette de gelijkmaker voor 25-25 op het scorebord. En vervolgens maakten Isabel Kraan en Laura Roelofs de laatste twee beslissende punten voor de 25-27 setwinst en 0-3 wedstrijdwinst.

Krekkers scoorde 17 eigen punten, Rivo kwam tot totaal 21 eigen punten in de derde set.

Krekkers gaat voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer/ coach. Hans Giesselink kan zijn drukke baan niet meer combineren met de training en coaching van een topdivisieploeg, met wedstrijden door heel noordelijk Nederland. Beide partijen gaan in prima verstandhouding uit elkaar. Krekkers gaat dus op zoek naar vervanging, Hans wil een stapje terugdoen en gaat volgend seizoen weer graag bij een club op een aantal niveaus lager aan de slag.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort. Isabel Kraan, de teleurstelling bij Krekkers na een punt tegen en de vreugde bij Rivo na een punt voor.