Vizier op volleybal

 

Krekkers lijdt 3-1 verlies in duel om koppositie.

VoV, 22-01-2023. 8:45 uur. Gisteravond vond in de Alternohal in Apeldoorn het gevecht om de bovenste positie in de Topdivisie A plaats tussen thuisploeg en koploper Alterno en Krekkers, hun naaste belager. De bezoekers speelden een wedstrijd minder en hadden drie punten minder.

In de openingsset haalde Krekkers coach Frank van den Noort zijn ploeg bij 5-1 achter al naar de kantlijn. Met een ace logenstrafte Alterno de statistieken dat na een time out er fout geserveerd wordt. Juliët Huisman hield Krekkers met een drietal side out punten in het spoor van Alterno (9-4), Eline Goossen bracht de Krekkers op drie punten bij 12-9, bij 15-9 stonden de dames uit Maria Parochie alweer rondom hun coach. Dat leverde geen rendement op, het verschil bleef ruim en na 21-15 liep Alterno uit naar 24-16. Marèll Oude Avenhuis serveerde met een ace nog 24-17 op de borden voordat Alterno de eerste set uitmaakte.

In de tweede doorgang kwam Alterno via twee aces van Marloes Sinnemers vlot voor, maar via een mooie serveserie van Sophie Meijer ook met 5-9 achter, waarop het de beurt was aan coach Wilfried Groothuis om de dames naar de kant te halen. Dat had met enige vertraging succes, na 9-13 maakte Alterno het verschil via o.a. enkele aces van opnieuw Marloes Sinnemers ongedaan bij 13-13.

Krekkers dwong Alterno opnieuw de time out in na een paar blokpunten van Rianne Nijhof en een rake klap van Juliet Huisman, waarmee de 16-20 op het scorebord kwam. Alterno kwam sterk terug na die pauze (20-21) kon tot 22-23 blijven aanklampen maar kreeg toe de laatste twee punten voor de 22-25 om de oren.

Niks mis mee  met de wedstrijd tot nu, en dat bleef ook in de volgende set zo. Alterno liep opnieuw vlot uit (5-2, 8-3, 14-8), maar kon een stevig aandringend Krekkers niet van zich af blijven houden. Met Juliët Huisman aan serve en Benthe Olde Rikkert als de afmaakster aan het net kwam Krekkers terug naar 18-17 en bleef tot 20-19 op een puntje volgen.

Alterno kwam via een ace op 22-19, Krekkers ging naar de kant, en kwam na die pauze supersterk terug in het veld. Sophie Meijer, Thirza Wesselink en Juliët Huisman zetten hun ploeg op 22-23 en bij setpoint op 23-24. Waarop Alterno de time out inging. Zij kwamen bij 25-24, een ace, op setpoint, Juliët Huisman blokkeerde het van de borden en ook het setpoint op 26-25 kon Krekkers nog ongedaan maken. Met een ‘blok uit’ aanval en een bal tegen het plafond werd het daarna 28-26 en 2-1.

Die mentale tik kwam Krekkers niet meer te boven. Ze probeerden nog wel om de tiebreak te forceren, maar als het dan eenmaal tegenzit en het spel wordt slordiger is het ook zo voorbij. Vechten tegen de bierkaai werd het en tegen een stabiel blijvend Alterno, dat in de vierde set uitliep naar 8-3 en via een aantal Krekkers kadootjes bij 16-8 en 24-9 naar de zege leek te freewheelen.

Nog één keer rechten de bezoekers de rug en persten ze er een serie uit die Alterno voor de zekerheid nog de time out in dwong bij 24-13. Eline Goossen blokkeerde na de pauze nog 24-14 op de borden, maar daarmee was de koek op. Met 25-14 en 3-1 bleven de winst en alle punten in Apeldoorn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.