Krekkers nieuwe koploper in 1AD

VoV, 10-12-2017. 17:15 uur.  Zaterdag 9 december stond de wedstrijd Krekkers vs Rivo op het programma. In het verleden waren dit altijd zeer spannende wedstrijden. Waarbij de eindstand nooit op voorhand te voorspellen was. Maar door vele veranderingen binnen het team van Rivo Rijssen wisten wij niet wat wij konden verwachten. Een ding wisten we wel en dat was de volle bak moesten gaan volleyballen.

Helaas vergaten we dat in het begin van de eerste set. We waren slordig, maakten veel persoonlijke fouten en kwamen niet toe aan ons eigen spel. Op een gegeven moment keken we zelfs tegen een achterstand van 13-21 aan. Het omkeer punt moest toch een keer komen. En dit gebeurde ook. Door een goede serve serie konden we iets dichterbij komen. Maar toen stond Rivo op 24 punten en lonkte de setwinst voor de dames uit Rijssen.

Maar wij wilden dit hoe dan ook voorkomen. Door keihard te werken en de foutenlast omlaag te brengen wisten we zelfs de aansluiting te vinden bij 24-24. Onze supporters lieten zich fantastisch horen vanaf de tribune, dit zorgde voor een extra steuntje in de rug. Toen begon het stuivertje wisselen, vele setpoints werden verspeeld. Uiteindelijk wisten wij aan het langste eind te trekken en wonnen we de set met 32-30. Wat een veerkracht!

Het was belangrijk om nu goed te starten in de tweede set en dat deden we dan ook. We serveerden beter en aanvallend konden we mooie punten maken. Maar Rivo gaf zich absoluut niet zomaar gewonnen, aan de andere kant werd keihard gewerkt met name in de verdediging. Wij moesten een tandje extra geven om de set binnen te halen. Dit punt bereikten we aan het einde van de tweede set. We wisten weg te komen en de laatste punten goed af te maken (25-22).

Het begin van de derde set ging gelijk op. Wij lieten af en toe een paar steekjes vallen, waardoor we extra hard moesten werken veel elk punt. Dit kostte veel energie. In het midden van de derde set hadden een kleine voorsprong van 17-15. Maar door een discutabele beslissing van de scheidsrechter raakten we even in de war. Met als gevolg twee punten voor Rivo en een gele kaart voor ons.  Hierdoor was het weer gelijk (17-17). Maar na deze twee punten, wisten we de draad weer op te pakken en maakten wij gelijk en mooi punt. Door een paar geweldige aanvallende knallers creëerden we weer een voorsprong en gaven we de set niet meer weg. (25-21)

De beruchte vierde set begon. Wat voor een ander team de beruchte derde set is dat voor ons de vierde set. Het zal toch niet dat Rivo deze set zou winnen. We waren in het begin van de set niet scherp en keken al gauw tegen een behoorlijke achterstand aan. Maar ook in deze set toonden we veerkracht, langzaamaan wisten we de aansluiting te vinden. Dit deden we door keihard te blijven werken en door vertrouwen in elkaar te hebben dat het goed kwam. Deze set wonnen we met 25-23.

Het was absoluut niet onze beste wedstrijd, maar door die wel met 4-0 te winnen geeft extra vertrouwen in het team.  En toen kregen we in de kantine zeer verrassend nieuws vanuit Warnsveld, Dynamo Tubbergen zou verloren hebben met 4-0. Vol ongeloof heeft iedereen de Nevobo-APP wel zes keer opnieuw gecheckt of het er echt stond. Dit betekent dat wij de nieuwe koploper zijn in Eerste Divisie A. Het bleef nog lang gezellig in de kantine…

Op naar aanstaande zaterdag dan spelen we onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. We spelen tegen de dames van VCV. Hopelijk zien wij u dan weer op de tribune en uiteraard na de tijd in de gezellige kantine van de Haambrink.

gh @ VoV, verslag via Linda Renders, Krekkers dames 1.