Vizier op volleybal

 

Krekkers pakt de volle buit in Zwolle

VoV, 02-12-2019. 5:49 uur. Afgelopen weekend hadden we een vrij, dus na een week hard trainen hadden we weer zin om te shinen. Onze tegenstander waren de dames uit Zwolle. Om 14:00 uur klonk het eerste fluitsignaal, in de prachtige hal van Landstede Sportcentrum.

Het begin van de eerste set ging gelijk op. Wij moesten nog even een beetje wennen aan de ruimte rondom het veld, maar al gauw wisten we op voorsprong te komen. En gaven deze ook niet meer uit handen (17-25).

Set twee en drie leken veel op elkaar. Wij hielden Zwolle vooral serverend flink onder druk. Dit zorgde ervoor dat we lekker vrijuit konden volleyballen. Het aantal aces en kill – blocks waren hoog. De setstanden zijn dan ook duidelijk in ons voordeel (15-25 en 16-25).

De vierde set was moeizaam. We keken gelijk tegen een 3-0 achterstand aan en moesten in de achtervolging. Het lukte ons om op gelijke stand te komen, maar om op voorsprong te komen bleek lastig. We moesten een stap extra zetten. Pas aan het einde van de set wisten we het gaatje te maken. De vierde set werd met 21-25 gewonnen.

De volle buit was binnen. Op naar volgende week dan spelen wij om 16.30 uur thuis tegen de dames uit Sneek. Tot in de Haambrink!

gh @ VoV, verslag door Anouk van der Wal, assistent-trainer/ coach Krekkers dames 1. Foto Eline Goossen – Haarhuis.