Krekkers wint nipt bij WVC Volley in Wierden.

VoV, 10-10-2021. 8:10 uur. Maar makkelijk was het niet. Helemaal niet. De score golfde op en neer en heen en weer. En aan het eind hadden DE Krekkers een goede golf te pakken en die maakte het verschil naar de 11-15 in de vijfde set. Daarvoor werd het via 25-16, 18-25, 25-18 en 18-25 een 2-2 tussenstand.

Voor begin van de wedstrijd nam WVC Volley met een presentje nog officieel afscheid van hun voormalige coach Frank van den Noort, die de ploeg in 10 jaar tijd van de 2de klasse naar de Eerste Divisie had gebracht. Dat was er door alle coronatoestanden nog nooit van gekomen. Of was het tactiek van WVC? Kan zijn foto met het voormalige dames 1 team ook van de website af, dat is dus definitief passé.

In de openingsset ging het tot pakweg 8-8 gelijk op. In twee servebeurten maakte WVC Volley vervolgens het verschil naar 15-9. Lisette Ottenschot, Anne Meijerink en een blokpunt van Marlon Voortman maakten het verschil. Via Laury Donker kwam Krekkers terug naar 16-12, haar punt voor die stand was tevens het laatste dat Krekkers in deze set voor zichzelf scoorde.

De laatste vier kregen ze cadeau, maar dat was bij lange na niet voldoende om de spanning terug te brengen. Bij WVC Volley had Lotte Voortman het vizier op scherp staan en ze scoorde met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk tot aan de 22-16. Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Anne Meijerink maakten daarna de winst voor WVC Volley perfect.

Met 19 om 9 eigen scores was WVC veruit de productiefste ploeg in deze set.

In de tweede set werd de 0-2 stand 3-2 en 6-4. Met Sophie Meijer aan serve kon Krekkers het verschil dichten (6-7) en daarna serveerde Benthe Olde Rikkert een mooie serie naar de 7-12 stand, waarbij ze aan het net scorend de steun kreeg van Eline Rohaan en Sophie Meijer. Thirza Wesselink blokkeerde in die serie de 7-11 tegen de vloer.

WVC knokte zich terug en dwong Krekkers bij 12-13 de time out in, een goede time out op het juiste moment gezien de serie naar 13-18 die even later volgde. Eline Rohaan scoorde een hattrick in die serie. WVC Volley gaf niet op, kwam via een ace van de voor de serve ingevallen Julia Reich nog op 17-20, maar Benthe Olde Rikkert en Thirza Wesselink zorgden met hun scores voor de finishing points naar 18-25 in deze set, mede omdat libero Sam Kroezen lekker de ballen van de grond stond te houden in de eindfase.

Met een eigen score van 13 om 17 punten lag het voordeel deze keer bij DE Krekkers.

Krekkers had de beste start in de derde set. Britt Hoek serveerde haar team naar een 0-4 voorsprong. WVC Volley pakte na de 3-8 tussenstand het initiatief, ze kwamen via Lotte Voortman en Lisette Ottenschot terug naar 7-8, maar zagen het verschil weer naar 4 punten oplopen bij 11-15.

De serveserie van Kirsten Lentink maakte daarna het verschil in het voordeel van de thuisploeg. Ze serveerde WVC naar 17-16, even later deed Marlon Voortman het dunnetjes over en met haar aan de opslag werd het 20-16. Lotte Voortman was in die fase erg trefzeker. Op de side out werd het 22-18, de laatste punten van de set kwamen voor rekening van Marljne ter Avest.

In deze set was er weer een duidelijk voordeel voor WVC Volley voor wat betreft de eigen score, namelijk 19 om 12.

Krekkers moest de vierde set winnen om in de wedstrijd te blijven en met een overtuigende start, na een 3-1 achterstand in het begin, lieten ze zien er ook vol voor te gaan. Eline Goossen, die deze set in de basis was gestart, maakte met een drukvolle serie opslagen het verschil naar 3-7, echter had WVC Volley via Loes Plaggenmarsch-Boone het antwoord vlot paraat. Bij 9-8 stond WVC weer voor.

Sophie Meijer was de volgende speelster die een serie afleverde, naar 9-12, dat verschil had de thuisploeg bij 14-15 bijna weggewerkt. Britt Hoek na een snelle mid score van Rianne Nijhof aan de serve gekomen, nam het van Sophie over.  En zij stond haar plaats aan de opslaglijn pas weer af bij 14-19. In de eindfase van de set sloegen Eline Goossen, Rianne Nijhof en Sophie Meijer de punten voor DE Krekkers tegen de vloer, bij WVC Volley lukte het Anne Meijerink nog een puntje mee te pakken. Zo werd de 14-19 een 15-22, 17-24 en tenslotte een 18-25 eindstand.

Een 13 om 19 score was in deze set duidelijk in het voordeel van de bezoekers, die 6 blokpunten en 4 aces in hun totaal hadden.

Eline Goossen blokkeerde DE Krekkers naar een 0-2 stand in de tiebreak. Sophie Meijer en Eline Rohaan zorgden ervoor dat de scores van WVC Volley door Lisette Ottenschot en Lotte Voortman niet tot een voorsprong voor de thuisploeg leiden. Met 6-8 werd er van speelhelft gewisseld, een ace van Thirza Wesselink was het eerste punt na die veldwissel. Voor de 6-9 stand.

WVC kwam via rake klappen van Lotte Voortman en Anne Meijerink terug naar 9-9, een blokpunt van Loes Plaggenmarsch-Boone en een rake smash van Lotte Voortman maakten vervolgens de 9-10 en 10-11 achterstand ongedaan. Eline Rohaan leverde een ‘Monsterblock-Monsterblock-Monsterblock’ af voor de 11-12 stand en daarna deed WVC Volley zichzelf de das om. Drie aanvallende fouten beslisten de set. DE Krekkers wonnen met 11-15 en 2-3, het was al de derde tiebreak die ze in dit nog maar korte seizoen speelden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.

Noot: Is het DE Krekkers of Krekkers en staat er een boete op om Krekkers DE Krekkers te noemen als het Krekkers is?