Krekkers wint overtuigend van Wevo

VoV, 08-03-2020. 10:55 uur. Na drie vrije zaterdagen waren we wel weer toe aan een wedstrijd. En wat voor een wedstrijd stond er gelijk op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie A. We hadden goed getraind en waren gebrand op een goed resultaat.

De eerste set keken we binnen no time tegen een 0-7 achterstand aan. Niks lukte! Maar door een goede serve serie wisten we langzaamaan dichterbij te komen 6-9. We moesten keihard knokken voor elk punt. Het ging van 8-12 naar 13-16. Maar toen werd het verschil kleiner namelijk 15-17. Maar opnieuw stoomde Wevo door en keken we tegen een achterstand aan van 4 punten (15-19). Maar vanaf de moment kregen wij grip op de wedstrijd. We scoorden eindelijk zelf veel punten en bij 20-20 was het gelijk. We voelden dat de setwinst binnen handbereik was. En dit was ook het geval. De set werd gewonnen met 25-22.

De tweede set begonnen we een stuk beter dan de eerste set. We kwamen op een kleine voorsprong 4-2. Maar Wevo vond al gauw de aansluiting 4-4. Door een goede eigen serie kwamen we op een 7-5 voorsprong. Maar vervolgens serveerden we een aantal keer fout en werd het weer gelijk 8-8. En Wevo wist op ruime voorsprong te komen 9-12. Na een time out kwamen we weer terug tot 12-12. Maar daarna lukte het even niet meer en kwam Wevo op een 13-18 voorsprong. We deden nog iets terug, maar het was niet genoeg. Wevo won de tweede set met 20-25.

De derde set begonnen we gelijk goed en stonden al gauw op een 3-0 voorsprong. We bleven keihard werken en scoorden veel eigen punten. De voorsprong werd groter en groter 12-5. We speelden de set netjes uit 16-25.

De laatste set moest het gebeuren, we waren er op gebrand om de punten in de Haambrink te houden. Het begin van deze set was opnieuw voor ons 4-1. Maar toch bleef het heel spannend. Het werd 10-9. We lieten ons niet gek maken en bleven zelf netjes spelen. We kwamen op een iets ruimere voorsprong 15-12. Deze voorsprong bouwden we uit tot 20-13. En gaven deze ook niet meer uit handen. Deze set wonnen we met 25-16. Een dik verdiende overwinning!

gh @ VoV, verslag van Anouk van der Wal, assistent trainer coach Krekkers D1. Foto’s Elise Goossen-Haarhuis.