Kriskras door Europa

VoV, 17-10-2022. 14:15 uur. Nu de nationale competities bij de mannen in Europa weer volop aan de gang zijn kunnen we ook weer langs de sporthallen reizen waar Nederlanders in het buitenland actief zijn.  We beginnen in Turkije en reizen dan noordwaarts, kriskras door Europa.

Halkbank van Nimir Abdel-Aziz behaalde in Turkije een 2-3 zege bij Galatasaray. Twee sets werden met het kleinst mogelijke verschil verloren, twee sets duidelijker gewonnen. De tiebreak eindigde in 12-15.  Abdel-Aziz was goed voor 35 punten.

Ter Maat (12 punten) en Tuinstra (14 punten) wonnen met Ziraat met 0-3 bij Spor Toto. Aan het eind van de sets had Ziraat steeds een duidelijke voorsprong,

In Frankrijk verloor Chaumont met 3-2 bij Tourcoing, dat de vierde set met 30-28 en de tiebreak met 15-11 won. Plak scoorde 9 keer voor Chaumont. Cambrai, dat zonder Maikel van Zeist speelde, won met 3-0 van Paris.

In Italië verloor Siena van Maarten van Garderen met 3-0 van Milano. Van Garderen begon in set 1 en 2 in de basis en scoorde 1 punt. Piacenza van Freek de Weyer won met 3-1 van Trentino, de Weyer kreeg geen speeltijd. Rik van Solkema die vanuit Tsjechië overstapte naar Brugherio in de Serie A3 in Italië, won met zijn nieuwe ploeg met 3-2 van Savigliano. Van Solkema scoorde 14 keer.

Stijn van Schie, die één set in de basis startte en één invalbeurt had bij Budejovice in Tsjechië won met 3-1 van Benatky. Van Schie scoorde 1 puntje. Ewoud Gommans leed met Dinamo Bucuresti een 3-2 nederlaag bij Arcade Galati. Gommans stond 3 sets in de basis en scoorde 6 keer. Ondanks een eigen score van 72 om 88 was er toch nog een nederlaag voor Bucuresti, dat met 23 om 42 scores voor de tegenstander een wel zeer hoge foutenlast had, veroorzaakt door o.a. 26 foutserves. Een hele set aan punten.

Waldviertel, de ploeg van Daan Streutker, won in Oostenrijk met 0-3 van UVC Graz. Streutker kreeg geen speeltijd.

In de Bundesliga won Düren met 3-0 van Netzhoppers. Luuc van der Ent had een bijdrage van 5 punten aan de winst. Herrsching van Stijn van Tilburg ging met een 1-3 zege weg bij VCO Berlijn. Van Schie scoorde 16 keer.

Bij onze Zuiderburen in België won Aalst, mede door 13 treffers van Overbeeke, met 3-0 van Menen. Roeselare wist via 8-15 in de vijfde set Guibertin eronder te houden, nadat ze de vierde set met 17-25 hadden gewonnen. Michiel Ahyi speelde niet bij Roeselare. Maaseik had ook een tiebreak nodig om VDK Gent te verslaan. Gent dwong de vijfde set via 16-25 af, maar verloor die met 15-8. Ottenvanger maakte zijn debuut bij Maaseik, hij kreeg 29 opslagen te verwerken, waarvan hij er twee miste. Bij Gent scoorde Ogink 7 keer. Jente de Vries kwam niet in actie. Achel verloor met 3-0 bij Leuven. Tim Smit maakte 1 puntje, Sam Gortzak, die één set in de basis begon en een invalbeurt had maakte er 3.  Dion Verwey scoorde 9 keer.

In Polen won SKRA Belchatow van Dick Kooy, deze week tegenstander van Dynamo in de CEV Cup, met 3-1 van Gdansk. Kooy scoorde 10 keer. Project Warswana leed een 3-1 nederlaag bij Suwalski. Klapwijk kreeg geen speeltijd.