Vizier op volleybal

 

KroonVisserToernooi sluit de inschrijvingen!

VoV, 03-06-2018. 5:37 uur. Door een overweldigend aantal aanmeldingen van 32 teams moet de organisatie van het jaarlijkse voorbereidingstoernooi voor topvolleybalteams (heren) de inschrijftermijn eerder sluiten dan gebruikelijk.

Jan Willem de Visser: “Om alle teams van een goed toernooi te voorzien moeten we helaas nee gaan verkopen tegen teams. Dit doen we natuurlijk liever niet, maar kwaliteit gaat nu even voor kwantiteit. Teams uit de 2e divisie hebben we bijvoorbeeld al moeten afzeggen. Door het enorme succes zal het toernooi niet alleen in de Basis plaatsvinden, maar zullen we moeten uitwijken naar De Lockhorst en De Stoep. We gaan wel ons uiterste best doen om iedereen in de Basis te laten eindigen.”

Vijf teams uit de Nationale Eredivisie (SSS Barneveld, Coniche Zwolle, Zaanstad, VoCASA en natuurlijk Sliedrecht Sport zelf), elf teams uit de Topdivisie, veertien uit de eerste divisies (incl.  Sliedrecht Sport II) en 2 teams uit België. “Een fantastisch deelnemersveld”, zo vind oprichter Roy Kroon. “Nooit gedacht dat het zo uit de hand zou lopen. Zeven jaar geleden werd ik door toenmalig trainer Arie van Wolferen gevraagd om mee te denken over onze voorbereiding. Ik had nogal wat contacten in de volleybalwereld, dus dat was op mijn lijf geschreven. Begonnen met acht teams, en inmiddels verviervoudigd, super!”

Zelf is Kroon geen speler meer van het eerste, maar dat heeft geen negatief effect gehad op de aantrekkingskracht. Het toernooi staat als een huis en Kroon en De Visser vinden elk jaar weer supermooi als de hele volleybalwereld over de vloer komt in Sliedrecht. Na de zomer is het mooi om iedereen weer te spreken en te zien hoe elk team ervoor staat. Gezelligheid, sportiviteit en dat op een gigantisch hoog niveau. Volleybal leeft als nooit tevoren in Sliedrecht en dat laat het succes van dit toernooi zien.

“Het is ook mooi om te zien dat de nationale scheidsrechters de weg steeds weten te vinden naar dit toernooi. Want ook voor de arbitrage is het heerlijk om zonder druk warm te blazen”, vertelt Gertjan de Haan, ooit eens gevraagd door Kroon om de organisatie van de arbitrage op zich te nemen. “Een mooi samenzijn, waar de nieuwe regels prima kunnen worden besproken en worden toegepast! Wat ons betreft blijft dit toernooi een begrip op de eerste zaterdag van september!”

Het toernooi zal om 12.00 starten op meerdere locaties in Sliedrecht, maar vooral gecentreerd in Sporthal de Basis, waar er om 20.30 nog een volledige wedstrijd te zien zal zijn tussen Sliedrecht Sport 1 en het Talentteam van Papendal. Entree de gehele dag GRATIS!

gh @ VoV. Persbericht  KroonVisserToernooi. Foto JohnsPictures.nl