Laat verlies voor Kalinko Heren1

VoV, 14-10-2019. 13:26 uur. Na een wedstrijd van ruim 2 uur kwamen de Scheveningers afgelopen weekend nèt te kort. In de Rijswijkse Marimbahal verloor Kalinko H1 met 3-2 van Inter-Rijswijk H4. De Kalinko-mannen wonnen de tweede en vierde set van de wedstrijd maar toen de wedstrijd om 23.45 uur was afgelopen kwam Inter-Rijswijk als winnaar uit de strijd.

Aan het begin van de wedstrijd begon Kalinko sterk met Haiko de Jong op de diagonaal positie, Maarten Schuurman en Radoslaw Kiesta op de buitenkanten, Bart vd Broek en Kaj de Groot op het midden, Frank Pronk als spelverdeler en Lars Daniëls op de Libero-positie. Kalinko nam direct een kleine voorsprong maar naar het einde van de set kwamen kwamen de ervaren mannen van Rijswijk steeds verder terug. De set ging uiteindelijk naar Inter met 25-23.

In de tweede set kwam invaller Arnaud de Jong op de positie van Kiesta. De pass ging beter lopen waardoor de aanvallers makkelijker tot scoren kwamen. Deze set werd gemakkelijk gewonnen door Kalinko met 19-25.

Het goede spel van de tweede set trokken de Kalinko mannen door naar de derde set. De hele set stonden de mannen ruim voor tot aan de ‘big points ’ waar Kalinko werd getrakteerd op een servicereeks van oud teamgenoot Jim Pol. Hij zorgde er zo voor dat Kalinko geen goede pass kon brengen naar haar spelverdeler waardoor het scoren dus niet meer wilde lukken. De derde set ging zo naar Rijswijk met 26-24.

De vierde set was weer een goede set voor de Kalinko-mannen. De rust in het spel was terug waardoor er mooie combinaties kwamen. Invaller Arnoud en Haiko scoorden harde aanvallen. De set ging met 17-25 naar Kalinko.

Met een stand van 2-2 kwam er een vijfde en beslissende set. De Kalinko-mannen kwamen goed uit de startblokken en dit zorgde voor een voorsprong van 6-8 halverwege de set. Naar het einde van de set werd het voor de Scheveningers steeds lastiger om te scoren, hierdoor kwam Rijswijk steeds verder terug. Na een aantal spannende punten waarbij er aan beide kanten veel fouten werden gemaakt was het Inter Rijswijk dat uiteindelijk aan het langste eind trok en na een lange en zware wedstrijd de vijfde set won met 20-18.

Aanstaande zaterdag zullen de Kalinko-mannen de handschoen oppakken tegen het eerste herenteam van VollinGo. Uiteraard is iedereen om 16:30 van harte welkom in Sporthal Houtrust aan de Haagse Laan van Poot om de Kalinko mannen te supporten!