Laatste ronde eerste helft in Turkije

VoV, 12-12-2017. 13:19 uur. In de Turkse competitie bij de dames werd vorige week een doordeweeks ronde afgewerkt, het was de elfde en tevens laatste van de eerste helft van het reguliere seizoen. Mede omdat een vijftal teams uit hun Eredivisie deze week Europese verplichtingen hebben in Champions League (VakifBank met Lonneke Slöetjes, Fenerbahce en Galatasaray), in de CEV Cup (Eczacibasi Vitra) en in de Challenge Cup (Bursa BBSK met  Yvon Beliën). Dan is een doordeweekse ronden geen overbodige luxe om het programma rond te krijgen, temeer omdat binnenkort ook de Turkse bekercompetitie begint. Pas op 7 januari 2018 krijgt de reguliere competitie een vervolg.

Afgelopen woensdag speelde Vakifbank thuis tegen Bursa, ofwel Lonneke Slöetjes stond tegenover Yvon Beliën. Het werd een 3-0 zege voor VakifBank, voor Bursa waren er 19, 13 en 17 punten per set.  Zhu Ting (18) en Slöetjes (8) scoorden belangrijke punten voor VakifBank, de Belgische Charlotte Leys (11) en Yvon Beliën (7) voor Bursa. Blokpunten (16 om 2) en aanvallende scores (44 om 30) beslisten de wedstrijd. Vooral de 16-01 na een 5-0 stand in de tweede set en de 18-10 na 9-2 in de derde waren wel een teken van grote overmacht van de thuisploeg.

Anne Buijs won met Nilüfer thuis van Besiktas. In drie sets, waarbij de gasten bij 20, 24 en 20 konden ophouden te tellen. Anne Buijs scoorde 13 keer. In de fase van 11-10 naar 16-11 in de eerste set nam Besiktas zonder succes twee time outs, in de tweede lieten ze een 21-24 voorsprong alsnog verloren gaan (26-24) en in de derde werd 10-3 een ruime 19-10 tussenstand .

VakifBank staat derde, Bursa zesde en Nilüfer achtste.