Vizier op volleybal

 

Laatste Transfernieuws

VoV, 16-05-2024. 5:44 uur. MTV Stuttgart maakte bekend dat spelverdeelster Britt Bongaerts bij de club zal vertrekken, net als Vera Mulder. Bekend was al de Eline Timmerman naar Turkije zou gaan en Jolien Knollema haar contract bij de ‘Meister’ verlengde.

Britt Bongaerts nam naast de tripple met Stuttgart afscheid met een mooie persoonlijke titel. Zij mag zich MVP van de Bundesliga 2023/ 2024 noemen. Haar nieuwe club werd nog niet bekend gemaakt.

Bij Vera Mulder is dat wel het geval, zij verhuist binnen de Bundesliga van MTV Stuttgart naar Ladies in Black in Aachen.

Annick Meijers komt volgend seizoen in België uit voor VC Oudegem. Laatstelijk speelde ze in de Bundesliga bij SC Dresden.

Afscheid van de Bundesliga neemt Kim Klein Lankhorst, die afgelopen seizoen bij Rote Raben in Vilsbiburg op spelverdeling stond. Zij gaat bij Dukla Liberec in de hoogste Tsjechische divisie uitkomen.

Uit Italië is er van Tessa Polder ook een transfer te melden. Afgelopen seizoen kwam ze uit voor Pinerolo. Volgend seizoen wordt zij lid van de Cuneo selectie. Na Perugia en Pinerolo is dit haar derde club in Italië.

Maarten van Garderen verhuist in Griekenland van club. Hij verruilt PAOK Thessaloniki voor Panathinaikos Athene.

Spelverdeler Sil Meijs maakt een mooie transfer naar Italië. Hij verlaat VC Limax voor het Italiaanse Modena Volley. Meijs kwam eerder uit voor Dynamo Apeldoorn, waarmee hij Nederlands kampioen werd en kwam met VC Limax uit in de Challenge Cup. Meijs behoort tot de long list Oranjeselectie voor de VNL. Modena contracteerde onlangs ook de Argentijnse spelverdeler Luciano de Cecco.

In Nederland heeft AVV Keistad de damesselectie verder uitgebreid. Jill de Groot maakt de overstap van Voltena naar Amersfoort. Zij kondigde haar overstap op Facebook als volgt aan

“Hey Keistad fans, ik ben Jill de Groot, 16 jaar. Ik heb de afgelopen 2 seizoenen bij Voltena gespeeld in zowel D1 als D2. Op dit moment zit ik in Havo 5 en ben ik dus druk bezig met de examens. Daarnaast ben ik in de zomer vaak op het beachvolleybalveld te vinden. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Keistad, tot snel op de tribune!”

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto.