Vizier op volleybal

 

Laatste uitduel 2015 Webton is een topper

WebtonUs2rsz

Morgen kan Webton Hengelo zich als nummer twee van de Topdivisie opmaken voor het treffen met nummer drie Cito in alweer deel acht van hun ‘Road to’ serie. Een wedstrijd gezien de stand met recht een topper genoemd mag worden en waar de belangen dan ook groot zijn. Cito uit Zeist, overigens is de uitwedstrijd in een andere hal (waar kennen we dat van?), staat met eveneens zeven gespeelde duels met drie punten achter.

De ploeg verloor, net als de lange mannen uit Hengelo, dit seizoen slechts één maal. Wel speelde de ploeg uit Zeist veelvuldig een vijfsetter en vandaar staan ze ook drie punten achter. De Hengeloërs wisten dit seizoen de eerste uitwedstrijd niet te winnen, in de tweede pakten zij de winst na een vijfsetter. De ploeg zal er dan ook vol invliegen om te proberen de volle buit mee te nemen in de terugrit naar het oosten.

Als we nog even terugkijken naar het vorige seizoen, dan werd er nipt verloren in de uitwedstrijd tegen Cito. De revanche vond toen plaats in de ‘thuiswedstrijd’ in de voor velen oude vertrouwde Pathmoshal, met een zeer ruime 3-0 overwinning voor Webton Hengelo en de nodige kaarten aan de andere zijde van het net.

De ploeg uit Zeist is net als de ploeg uit Hengelo voor een groot deel hetzelfde gebleven. De Zeistenaren gelden als een van de meest ervaren ploegen in de Topdivisie, met jongens die al jaren lang op dit niveau meedraaien. Wij kijken uit naar het treffen in alweer het laatste uitduel van 2015!

(Voorbeschouwing van Elmar Heupers, Webton Hengelo. Foto Michel Migchielsen)