Ladies in Black naar halve finale

VoV, 22-03-2018. 12:44 uur. Na twee wedstrijden tegen VC Wiesbaden hebben de Ladies in Black het ticket voor de halve finale om de Duitse titel binnen. De thuiswedstrijd, die in Maaseik gespeeld werd, leverde een 3-0 zege op. Via de setstanden 25-21, 25-21 en 25-23. Meer dan 1.300 fans van de Ladies in Black hadden de reis naar Maaseik ondernomen om hun favorieten te ondersteunen. De eigen hal in Aachen voldoet niet aan de gestelde eisen voor het spelen van de play – offs, vandaar.

De openingsset verliep nog ietwat stroef voor Aachen, VC Wiesbaden scoorde met de opslagen, maar raakte hoe langer hoe meer het initiatief aan de ‘thuisploeg’ kwijt. Via 16-13 en 21-18 werd de eerste set binnengehaald. Na de tweede set stond hetzelfde resultaat op het scorebord, nu had Aachen zich na de 21-16 bij de big points niet meer van de wijs laten brengen en nam een 2-0 voorsprong in sets.

Uiteraard ging Wiesbaden voor een beslissende derde wedstrijd en in de derde set gaven ze alles om dat doel te verwezenlijken. En het zag er lang naar uit dat dit ook zou lukken, Wiesbaden ging met 5-8, 13-16 en 20-21 aan de leiding bij de meetpunten in deze set. Maar Aachen nam over en veranderde de eerste matchbal bij 24-23 en winst.

Serverend (7 om 4 aces) en blokkerend (7 om 2 blokpunten) had Aachen ruim voordeel, hetgeen tot uitdrukking kwam in de 51 om 44 eigen punten. Ook de foutenlast was iets lager. Het Nederlandse aandeel in de totaal score was weer aanzienlijk, Tessa Polder (9), Jeanine Stoeten (8), Nicole Oude Luttikhuis (11) en Britt Bongaerts (2) namen tezamen 30 van de 51 punten voor hun rekening, Kirsten Knip voorkwam 22 keer een ace voor Wiesbaden.

De andere wedstrijden in de kwartfinale staan voor zaterdag op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Britt Bongaerts.