Landgenoten in Japan, Polen en Tsjechië.

VoV. 05-04-2022. 5:41 uur.  Celeste Plak leed afgelopen weekend twee nederlagen met Himeji Victorina tegen Ageo Medics. Zaterdag werd met 1-3 verloren via 25-16, 19-25, 27-29 en 17-25. Op zondag was er een 0-3 nederlaag via de 17-25, 20-25 en 12-25 setstanden. Plak had met 26 punten op zaterdag en 18 op zondag wel weer een groot aandeel in de eigen score van haar ploeg. Himeji staat elfde en voorlaatste en zal zich via de nacompetitie op het hoogste niveau moeten zien te handhaven.

Voor de Nederlandse spelers in Polen zit het reguliere seizoen erop. In hun laatste optreden verloor Olsztyn van Robbert Andringa met 3-0 van Gdans via drie keer 25-20. Andringa stond 1 set in de basis en had 1 invalbeurt, hij scoorde 1 keer.

Bij Belchatow vs. Radom liet de thuisploeg o.a. Dick Kooy en diagonaal Atanasijevic aan de kant, maar won de partij toch met 3-2. Met 25-23 dwongen ze de tiebreak af, die met 15-10 door hen werd beslist. Parkinson scoorde 11 keer (aanval 75%) voor Radom.

Belchatow sluit het seizoen als derde af (26-60), Olsztyn is zesde (26-41) en Radom dertiende (26-21). Belchatow en Olsztyn gaan door naar de play-off kwartfinales, voor Radom zit het seizoen er volgens ons op.

In Tsjechië werd een vervolg gegeven aan de nog openstaande wedstrijden in de kwartfinale. Kladno (Gijs van Solkema) stond met 2-1 in wedstrijden voor tegen Lvi Praag (Kay van Dijk), maar kon gisteravond niet de beslissende overwinning forceren. Thuis werd met 1-3 verloren via de setstanden 25-18, 22-25, 20-25 en 22-25.

Van Solkema stond vier sets op spelverdeling en scoorde 1 keer, van Dijk begon in de basis en had daarna in elke set invalbeurten. Hij scoorde 3 keer. De stand is nu 2-2, de vijfde partij zal de beslissing brengen.

In de andere nog openstaande wedstrijd won Odolena Voda met 3-1 van Priham en is in de halve finale de tegenstander van Karlovarsko (Wessel Keemink). De winnaar van Kladno vs. Praag moet het in de halve finale opnemen tegen Budejovice.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Himeji Victorina.