Landgenoten in midweekse competitieduels

VoV, 26-11-2020. 10:50 uur. In de Bundesliga was er gisteravond een inhaalduel van MTV Stuttgart. Het was hun eerste wedstrijd na het afscheid van hun Griekse trainer, waarna diens Nederlandse assistent Erik Reitsma de scepter en de verantwoordelijkheid had overgenomen. Stuttgart reisde naar VC Wiesbaden, dat afgelopen zaterdag nog met 3-2 van Schwerin gewonnen had. Geen gemakkelijke opgave, dus. Althans dat leek het vooraf.

Maar met 20-25, 17-25 en 15-25 kwam Stuttgart geen moment in de problemen. Bij het begin van de big points, het moment dat Stuttgart op 21 punten stond, had Wiesbaden er achtereenvolgens 18, 15 en 13 per set. Juliët Lohuis scoorde het hoogste rapportcijfer bij de gasten, ze liet 9 punten noteren voor haar ploeg. Beide teams scoorden stevig via aces (8 om 10) en blokpunten (7 om 11), aanvallend lag het voordeel ruim (21 om 36) bij Stuttgart, dat door deze zege de koppositie (6-18) van SC Potsdam (8-18) weer heeft overgenomen.

Italië dames: Monza, de ploeg van Floortje Meijners, boekte uit bij Trentino een 0-3 zege. Alleen in de derde set bleef het lang spannend (23-25), daarvoor had Monza met twee keer 18-25 de buit al vlot binnen. Floortje Meijners scoorde 10 keer, haar ploeggenote Lise van Hecke kwam tot 14 treffers.

De andere wedstrijd van gisteravond tussen Scandicci en Cuneo werd een makkelijke zege voor de thuisploeg. Met 3-0 via 25-13, 25-10 en 25-17.

Bij de mannen in Italië heeft Perugia van Thijs ter Horst de winnende draad weer opgepakt. Uit bij Milano werd het 1-3 via de setstanden 25-21, 20-25, 21-25 en 22-25. Thijs ter Horst stond vanaf de derde set in de basis, na invalbeurten in de eerste twee. Hij scoorde 7 keer. Ploeggenoot Leon was met 27 treffers de grote man.

Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy leden met Trentino een 1-3 nederlaag tegen Valentina. Set drie en vier werden met 23-25 door de gasten gewonnen, daarvoor waren 18-25 en 25-22 de setstanden. Dick Kooy scoorde 15 keer, Abdel-Aziz, die voor deze keer weer spelverdeler was, kreeg 8 punten op naam, waarvan 3 via de opslag en 2 blokkerend.

Perugia is met 9-24 weer koploper, Trentino staat met 8-10 op de achtste plaats.

Turkije mannen: Halkbank vs. Ziraat Bakasi werd een 1-3 zege voor de ploeg van Wouter ter Maat en Maarten van Garderen. Nadat de eerste set in de verlenging was verloren (30-28) pakte Ziraat Bankasi de volgende met 22-25, 20-25 en 20-25. Ter Maat scoorde 24 keer, van Garderen nam er 15 voor zijn rekening. Beide teams hadden een eigen score van 72 punten, de 31 om 20 foutenlast was echter duidelijk in het voordeel van de bezoekers. Bankasi staat met 11-23 op de zevende plaats, Halkbank is met 16-34 de nummer vier.

Brazilië dames: Coritiba Vollei vs. Praia Clube van Anne Buijs eindigde in 0-3, De thuisploeg kreeg 19, 21 en 15 punten mee. Praia Clube, Osasco en Minas staan ongeslagen met 5-15 bovenaan in Brazilië.

gh @ Vizier op Volleybal, foto Jan van den Noort.