Landgenotes in de CL: Novara

VoV, 03-02-2021. 5:14 uur.  Novara bleef eind november in de eerste drie wedstrijden in de eerste CL-vierkamp in eigen huis ongeslagen. Zij staan dus op de hoogste plaats van het podium in poule E bij begin van de returns, die in Polen bij Chemik Police plaatsvinden. De modus van het Champions League toernooi is dat de vijf poulewinnaars zeker zijn van de kwartfinale. Verder gaan de drie beste nummers twee ook door.

“Het belangrijkste is om niet te lang stil te staan bij de drie in Novara gewonnen wedstrijden” vertelde teamcaptain Cristina Chirichella “omdat deze drie zeges geen garantie geven op een plaats in de kwartfinale. Kazan is en blijft een zeer geduchte tegenstander, Olomouc had toen ze in Novara speelden pas één competitiewedstrijd erop zitten en Chemik Police bracht ons in grote moeilijkheden toen we even niet bij de les waren.” Novara begon tegen Dinamo Kazan

Dat vooraf, de wedstrijd: Novara en Kazan maakten het in de eerste set erg spannend. Een verschil van vier punten (21-17) bij het ingaan van de big points was voor de ploeg van Nika Daalderop niet voldoende om de set in de normale duur te beëindigen. Pas bij 30-28 konden de armen de lucht in. Kazan deed wat dat betreft het in de tweede set beter. Zij kwamen met 18-21 voor en sloten met 22-25 af.

Novara besliste de wedstrijd via winst met 25-22 in de derde en 25-20 in de vierde set. De 15-16 achterstand in de derde set werd omgebogen naar een 21-20 voorsprong en in de spannende slotfase konden ze deze keer wel met 25 punten afsluiten. Kazan had er toen 22. De vierde set was met 21-18 opnieuw close in de finale, maar via een goede site out en een paar punten op eigen serve bleef de ploeg van Daalderop aan de leiding tot aan de 25-20 setstand.

Nika Daalderop had in drie sets invalbeurten en scoorde totaal 6 keer. In haar ploeg waren Smarzek, Bosetti en Herbots met 18, 16 en 15 scores de belangrijkste puntenmakers.  Fabris kwam voor Kazan op 19 punten. Aces en blokpunten (18 om 13) en de foutenlast (21 om 24) waren duidelijk in het voordeel van Novara.

De andere wedstrijd in deze poule ging tussen Olomouc en Chemik Police, zie daarvoor “Landgenotes in de CL: Chemik Police.

Na de eerste dag is de stand: Novara 11 pnt, Chemik Police 10 pnt, Kazan 3 pnt en Olomouc 0 pnt. Vandaag staan op het programma: Olomouc vs. Novara en Chemik Police vs. Dinamo Kazan.