Landstede scoort goed in CEV Cup

Reggehal CEV , 5-11-2014 022 (Kopie)

Landstede Volleybal geeft gistavond in Zwolle een stevige basis gelegd om de volgende ronde in de CEV Cup te halen. Tegenstander MOK Rovinj werd met een dikke 3-0 via de setstanden 25-20, 25-10 en 25-16 naar Kroatië teruggestuurd.

Trainer coach Redbad Strikwerda zette de nummers van Dennis Borst, Wouter ter Maat, Frank Lubberts, Wessel Blom, Fabian Dossett , Tom van den Boogaard en Frits van Gestel op het opstellingsbriefje.

In de eerste set konden de gasten een aanvankelijk achterstand van 8-6 bij de eerste technische time out nog weer wegwerken. Bij 9-9 stonden teams op gelijke hoogte, maar de twee serie die Landstede daarop liet volgend maakten het verschil bij 18-11 onoverbrugbaar groot. Daarna kon Rovinj een score met een score beantwoorden, kreeg zelf nog 22-17 op de borden maar kwam daarna niet meer dichterbij.

Via 8-4 bij de eerste technische time out bouwde Landstede gestaag aan een steeds ruimer wordende voorsprong. De gasten kwamen er helemaal niet aan te pas, kregen in deze set maar drie eigen punten bijgeschreven en gingen via 14-7, 17-8 en 23-9 regelrecht naar een vernederende nederlaag.  Het werd 25-10. De ingevallen Willem  Maarten Heins liet het laatste punt noteren.

In de volgende set begonnen kwamen Steijn Held,  Jacob John Wiens, Steven Eertman en Willem Maarten Heins in de basis. Wessel Blom en Dennis Borst bleven staan. De nieuwe samenstelling had geen invloed op hetgeen er binnen de lijnen gebeurde. Landstede pakte opnieuw een voorsprong bij de eerste verplichte rustpauze. Via 3-1 werd het 8-6. Dat verschil werd naar 16-9 vergroot en het was wel zonneklaar dat Landstede van deze tegenstander verder niets meer te vrezen had. Via 21-14 werd het 25-16.

Bij Landstede scoorden Wouter ter Maat, Tom van den Boogaard, Dennis Borst  en Willem Maarten Heins elk totaal 9 keer. Steven Eertman en Fabian Dossett kwamen tot 5 punten, Wessel Blom zette er 4 op het scorebord , Frank Lubberts 3 en Stijn Held 1. Totaal 54 eigen scores.  De tegenstander kwam tot 24 eigen scores, met daarvan 11 keer van Matej Cickovic.