Vizier op volleybal

 

Landstitel in zicht bij dames en heren

VoV, 04-05-2018. 5:48 uur. Wie slaat zich bij Sliedrecht Sport vs Coolen Alterno naar de beste uitgangspositie voor de vierde wedstrijd en komt zo op één winstpartij van de titel af?  Gezien de thuissterkte van Sliedrecht Sport in de Basis ben je al snel geneigd te denken, dat het wel Sliedrecht Sport zal zijn, maar Coolen Alterno heeft vorige week aangetoond dat de ploeg van Matt van Wezel niet onverslaanbaar is. Niet één keer, maar al twee keer. En het was in ieder geval in de play-offs, hun laatste zege, helemaal terecht. Dat hebben we met eigen ogen gezien.

Je zou bijna denken dat de druk bij landskampioen en titelverdediger Sliedrecht ligt, zij moeten winnen om in ieder geval de zekerheid van een de vijfde wedstrijd te hebben en de mogelijkheid om in Apeldoorn voor prolongatie te spelen. Alterno moet een beetje minder, maar het zou natuurlijk voor team en fans heel mooi zijn als ze in Sliedrecht wonnen. De echte druk ligt dan straks weer op de thuiswedstrijd. Nu in Sliedrecht niet winnen,  betekent thuis moeten om in de race voor het kampioenschap te blijven. Nu wel winnen, dan kan de schaal in Apeldoorn binnen gehaald worden. Dit duel is nog niet beslissend, maar er hangt wel heel veel vanaf.

Zaterdag om 17:00 uur wordt er aangefloten voor wedstrijd nummer drie, nummer vier staat voor woensdag 9 mei om 19:30 uur in de Mheenhal in Apeldoorn gepland. Mocht het dan nog niet duidelijk zijn wie de beste ploeg van Nederland is, dan is op 12 mei om 16:00 de Grande Finale.

Bij de mannen ligt de situatie iets anders. Daar zijn al drie wedstrijden gespeeld en is de stand 2-1 voor Abiant Lycurgus. Orion bracht met een verrassende 2-3 zege afgelopen zondag in het hol van de leeuw de spanning helemaal terug. Zaterdag is voor Abiant Lycurgus de tweede kans om de titel te prolongeren, lukt dat niet dan krijgen ze binnen 24 uur een hernieuwde kans. Dan gaat het er in MartiniPlaza echt om. Voor Orion dan de eerste keer in deze best of five.

Morgen, 5 mei zal de ploeg van trainer Redbad Strikwerda er in de Topsporthal ‘Home of Orion’ natuurlijk vol voor gaan om na de stunt in Groningen de tussenstand voor eigen publiek gelijk te trekken. De club roept dan ook iedereen op om in het oranje naar de wedstrijd te komen en massaal achter hun club te gaan staan.

Maar ‘the blue army’ wil daar een stokje voor steken. De spelers van Lycurgus hopen de klus zaterdag al te klaren met veel blauwe fans in de zaal, er is dan ook een busreis georganiseerd voor de Groningse fans. Gaat Orion voor een beslissende vijfde wedstrijd zorgen of maakt Lycurgus zaterdag een eind aan de tweekamp? That’s de question!

Er wordt om 15.30 uur aangefloten. Bij een gelijke 2-2 stand in wedstrijden volgt op zondag 6 mei om 14.00 uur de vijfde en laatste wedstrijd in MartiniPlaza.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV, Sliedrecht en Orion.