Ledub te sterk voor Energo

160328.EnergoD1rsz

Energo heeft in Budel tegen Ledub een slechte prestatie geleverd; met 3-0 werd verloren van de nummer twee van de tweede divisie en de setstanden geven aan dat het een terechte nederlaag was, 25-20, 25-17 en 25-20.

Energo begon de wedstrijd al slecht want bij de aanvang van de eerste set stonden niet de goede nummers op het opstellingsbriefje waardoor Maartje ten Haaf aan de kant plaats moest nemen i.p.v. in het veld. Dit moment gaf de spanning aan die bij de Beerse ploeg de gehele wedstrijd aanwezig was.

Beide ploegen hielden elkaar de eerste twee sets in evenwicht tot 10-10 waarna Ledub telkens het verschil maakte door een lange serve serie. Energo grossierde in foute opslagen en de ploeg zat geen moment in de wedstrijd. Met 25-20 en 25-17 stond het binnen 45 minuten 2-0 voor de thuisploeg.

De wedstrijd, die ging over drie gewonnen sets, was niet wat het talrijke meegereisde Beerse publiek zich ervan had voorgesteld en Ledub ging natuurlijk in de derde set vol voor de wedstrijdwinst. Deze set bleef Energo echter wel boven de tien punten in de wedstrijd maar bij een 13-15 voorsprong was de zoveelste verkeerde serve het begin van het einde.

De uitstekend spelende Martina Kuijpers serveerde van 14-15 naar 19-15 en Ledub rook de zege. Even later was het feest in de Budelse sporthal toen Energo het vijfentwintigste punt aan Ledub gaf en er een 3-0 uitslag op het wedstrijdformulier gezet kon worden.

Al met al een dikverdiende overwinning voor Ledub en voor Energo was het extra zuur dat de ploeg die de laatste twee maanden voldoende punten behaalde om deze wedstrijd te mogen spelen net deze middag haar niveau niet haalde. Was het de spanning, de kleine pijntjes of gewoon de betere aanval  van Ledub, feit is dat Energo slechts een minimale kans heeft om volgend seizoen weer eerste divisie te spelen. Bij elke andere uitslag dan 3-0 voor US vs Ledub is Energo gedegradeerd.