Lelijke zege levert Sovoco 4 punten op

VoV, 12-12-2017. 6:13 uur.  Zoals vele van jullie weten trainen wij, al zolang als ik hier speel dus zeker 3 jaar en zeer waarschijnlijk daarvoor ook al, twee keer per week. Zo ook afgelopen donderdag. Aan het eind van de training ontvingen wij een verzoek van Huizen. Of het mogelijk was de wedstrijd van die zaterdag (2 dagen later) te verzetten? Nou daar gingen wij niet mee akkoord.

Al weken geleden hebben wij als team besloten dat de laatste wedstrijden van 2017 erg belangrijk zijn. Daar trainen we dan ook naar toe. Geen bericht goed bericht en Huizen wist de barre tocht naar Soest te overleven. Niet helemaal, want als wij het gekuch mogen geloven waren er wel een aantal zieke bij.

Terug naar de wedstrijd. Eerste set startte we met Jill, Sandra, Lieke, Franke, Romy, Anouk en Anne op de libero positie. Zo gebrand om te winnen, zo goed waren wij aan het spelen. De eerste set werd dan ook vrij gemakkelijk binnengesleept dankzij mooie ballen van Jill en Anne die als een dijk stond te verdedigen.

Never change a winning team dus bleven dezelfde zes staan. Alsof we nooit anders doen hielden we deze set de hoofden koel en werd het 2-0 voor ons. De altijd gevaarlijke derde set brak aan. Onze servicedruk was al de gehele wedstrijd niet top en dat werd deze set erg duidelijk. Huizen kon ons bij blijven door regelmatig hun side – out te halen en wat leuke, vooral omloopballen, te scoren. Op gegeven moment breken dan de belangrijke punten aan. Diverse wissels kwamen er aan te pas maar het was Huizen die er met de setwinst vandoor ging.

Winnen was het doel en dan echt niet voor minder dan 4 punten. Dus deze set moest worden gewonnen. Laura mocht blijven staan voor Anouk en Franke kwam nog meer gezelligheid brengen aan de kant in plaats van Julia. Aan de kant werd al gespeculeerd over een spannende set. Zolang wij ons eigen niveau halen is er geen probleem. Het probleem is alleen het halen van dat niveau. Hoewel het midden deze wedstrijd niet helemaal te vinden was werd er aan de buitenkant volop gescoord. Op de diagonaal was dit helaas niet meer het geval en werd Kyra ingebracht voor Laura om het rendement wat te verhogen. Met goed resultaat.

Op 15-18 achter was het Sandra die ging aanvallen. Alleen bij landing ging er iets goed mis in haar kuit en was er geen andere optie dan aan de kant te gaan zitten. Daphne op de plek van Sandra en dan maar alles eruit halen wat erin zit. Deze set werd een waar gevecht aan beide kanten. Huizen gaf zich niet zomaar gewonnen. De voorsprong voor Huizen bleef totdat Daphne ging serveren. Met twee passfouten aan de kant van Huizen en een mooie verdediging aan onze kant stond het weer 21 gelijk. En nu door.

We wisten allemaal wat er te winnen, en tegelijkertijd te verliezen viel. Geen bal viel meer op de grond met lange slopende rally’s als gevolg. Het was uiteindelijk Lieke die de 24-23 binnen serveerde waarna het in een lange rally 24 gelijk werd. Fout aan eigen kant, 25-24 achter. Fout bij Huizen, 25 gelijk. Netfout bij Huizen 26-25 voor ons. Kyra serveert, Daphne verdedigt de bal, Romy set de bal naar buiten en Jill slaat de 27-25 binnen! Vier punten binnen gesleept en een klein feestje barste los. Ontzettend blij met de punten. Lelijk winnen is ook winnen, op naar Woerden 16 december 15.45.  We hopen dat jullie er weer bij zijn!