Vizier op volleybal

 

Leuke Nederlandstalige volleybal podcasts

 

VoV, 19-04-2022. 6:00 uur. Onderweg naar school, werk of de training. Tijdens een rondje wandelen of natuurlijk tijdens het schoonmaken. Podcasts zijn razend populair en schieten als paddenstoelen uit de grond, maar wat zijn nou leuke podcasts over volleybal?

1. Volleycast: Beachvolleyballers Thijs Nijeboer en Leon Luini begonnen samen een podcast. Ze groeiden zo naar elkaar toe tijdens het maken dat ze zelfs kort een beachteam waren, maar tot ongenoegen van hun fans gingen ze weer uit elkaar.

Niet geheel onverdienstelijk, want Leon pakte samen met Ruben Penninga brons op het Challenge toernooi in Itapema. In november waren ze druk met voorbereidingen op het nieuwe podcast seizoen, nu het beach seizoen weer begonnen is begint de spanning op te lopen, komt er nog een nieuw seizoen?

Via  DEZE LINK  gaat u naar de podcast

2. Over de top: Van het zand naar de zaal. Ongetwijfeld de meest professioneel aangepakte podcast van dit lijstje, maar dat is misschien ook wel gewoon logisch met vier topvolleybalsters als host. Myrthe Schoot, Laura Dijkema, Maret Grothues en Robin de Kruijf kunnen het duidelijk goed vinden en lachen heel wat af terwijl ze het wel en wee van hun bestaan als topvolleybalster bespreken. Ze speelden lang en met veel succes samen in het Nederlands team en hebben clubsuccessen over heel Europa. Van wie kun je nou beter ‘over de top’ horen dan van deze toppers?

Via  DEZE LINK gaat u naar de podcast

3. Volleybabbel: Iedere podcast een andere (top)trainer tegenover podcasthost Rik. Inhoudelijke gesprekken over volleybal en met name het trainerschap. Jan Berendsen, Matt van Wezel, Patrick Tonnaer en zelfs oud-bondscoach Jamie Morrison gaven al acte de presence, hopelijk snel een nieuw seizoen.

Via  DEZE LINK  gaat u naar de podcast

4. Driemansblok: De voorgaande drie podcasts gaan met name over topvolleybal. Dat het gros van het volleybal in Nederland daar (ruim) onder plaatsvindt, weten de hosts van deze show maar al te goed. Ze spelen daar zelf immers al sinds jaar en dag. Daarnaast denken ze ook iets te weten van topvolleybal. Of dat zo is laten we in het midden, maar ze vinden er in ieder geval iets van. Ze bespreken allerlei onderwerpen die voor alle volleyballers herkenbaar zijn, van ‘scheidsrechters’ tot ‘King of the court’ en van ‘de kantine’ tot ‘innovatieve competitievormen’.

Via DEZE LINK gaat u naar de podcast

5. Side Out, de volleybalpodcast.  In de afleveringen tot nu besprak Tjarko Muis met gasten actuele volleybalzaken.

Via DEZE LINK gaat u naar de podcast

gh @ VoV, bron Jaap Hoogsteger, foto Jan van den Noort.