Leuke wedstrijd, minder leuke uitslag voor Sovoco D1

VoV, 22-11-2021. 9:57 uur. Vandaag stond het welbekende Taurus voor ons op het programma. Een team met een mix van jonge speelsters en ervaren speelsters die op hoger niveau gespeeld hebben. Net als ons team. Daphne moesten we vandaag missen vanwege een vakantie. Franke had donderdag al een uurtje mee kunnen trainen, maar zat logischerwijs nog aan de kant. Wederom met kladblok en pen in de aanslag, om alles vast te leggen.

In een te stille Bunt – want zonder publiek – begonnen we met Kirsten, Britt, Daniela, Lieke, Kyra, Charla en Hanneke aan de wedstrijd. Een valse start, want de pass kregen we niet direct netjes bij Kyra, dus keken we direct tegen een paar punten achterstand aan. Maar hierna ging het beter draaien. Zowel Taurus als wij haalden veel van de grond. Jiska kwam erin voor Charla, waardoor Kyra ging aanvallen. Maar we konden het tij niet meer keren. Sandra kwam er bij setpoint tegen in voor de service, maar die mislukte helaas: 21-25 voor Taurus.

Met dezelfde beginopstelling als in de 1e was het plan om van het begin meer druk te leggen bij Taurus. Het was weer een set met hard werken, mooie aanvallen, behoorlijk veel over midden ook, en een redelijk stabiele pass. Maar op belangrijke momenten waren we net te slordig. En dan is het niet genoeg tegen de taaie ploeg die Taurus is. We deden weer de wissel/omzet met Jiska voor Charla en Kyra in aanval. Sandra serveerde voor Kirsten. Maar de set ging met 20-25 toch naar Taurus. Dan maar net als vorige week een 2-0 achterstand omdraaien naar winst…

Set 3 begon Sandra op diagonaal, een unicum voor haar. We werkten keihard en lieten mooie dingen zien. Kyra regelde meerdere malen dat onze passer-lopers een eenmansblok hadden. Lieke scoorde de hele wedstrijd lekker en Daan liet weer mooie omlopen zien. Kirsten sloeg ze aan alle kanten binnen en lag ook aan alle kanten op de grond om ballen te verdedigen. Het harde werken betaalde dit keer uit: 25-21 voor ons.

De 4e set, in dezelfde opstelling als de vorige set, was het weer een mooie strijd. We waren aan elkaar gewaagd. Maar mooie ballen werden steeds vaker afgewisseld met een mindere pass, waardoor we in de aanval minder mogelijkheden hadden. Zo konden we onvoldoende druk leggen. Helaas ging de set naar Taurus met 20-25.

Poeh, dat was toch wel een tegenvaller, thuis 3-1 verliezen. We konden de pijnpunten goed benoemen, daar gaan we aan werken. Maar er ging ook veel goed deze wedstrijd, zeker in vergelijking met de afgelopen paar wedstrijden. Het was een mooie, spannende wedstrijd waarin we heel hard als één team hebben gewerkt en alle wissels en omzettingen goed gegaan waren. Alleen het eindresultaat kan nog beter.
Er is dus maar één conclusie te trekken: Jiska moet voortaan toch weer haar haar precies hetzelfde doen als vorige week óf het door Britt laten doen. Dan komt het volgende week tegen Dinto helemaal goed!

Na afloop was er taart omdat Anto heel lang geleden jarig was geweest. Daarna moesten we allemaal naar huis, al kon een paar vanwege vrijwilligersfuncties nog wel even een glimp van Heren 1 meekrijgen. Nu duimen dat we volgende week nog gewoon mogen volleyballen, al zal het sowieso zonder publiek zijn. Wat spijtig voor ons en onze SSV, want die hebben een speciale band met Dinto.

gh @ VoV, verslag van Hanneke van den Broek, foto Hans van Dijk.