Leuven: Halve finale voor Bekhuis/ Piersma

VoV, 24-07-2022. 3:40 uur. Het beachduo Wies Bekhuis en Brecht Piersma hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Future-toernooi in Leuven. In de poulefase bleef het NL-duo ongeslagen, in de kwartfinale waren ze met 2-0 te sterk voor het Australische duo Kendall/ Fleming.

Bekhuis/ Piersma speelden een sterke kwartfinale, waarin ze de tegenstander geen schijn van kans gaven op een goed resultaat. In de eerste set namen ze meteen naar 7-1 afstand en na de 16-11 bouwden ze de marge uit naar een overtuigende 21-12 zege.

In set twee kwam Australië bij 4-6 even op voorsprong, die achterstand werd door het NL-duo omgebogen naar 8-6 en 15-10. In het vervolg van de set stoomden Bekhuis/ Piersma door naar de 21-14 zege. Vandaag om 11:00 uur staat de halve finale tegen Davidova/ Lunina uit Oekraïne op de agenda.

In Warschau ging het Future-toernooi voor Sengers-Boehlé en van der Loo/ Groenewold in de kwartfinale ten einde.

Sengers/ Boehlé wonnen in de achtste finale met 2-1 (21-14, 16-21 en 15-5) van Gleed/ Jones, maar moesten in de kwartfinale hun meerdere erkennen in Mol/ Solhaug uit Noorwegen. Via 21-16, 13-21 en 15-12 werd een 2-1 nederlaag geleden, hetgeen dus uitschakeling inhield.

Van der Loo/ Groenewold, die zich via poulewinst rechtstreeks voor de kwartfinale hadden geplaatst, stonden tegenover Janiak/ Brozyniak uit Polen. Zij verloren hun duel met 21-17 en 21-16.

Beide duo’s sluiten Warschau op een vijfde plaats af.