Vizier op volleybal

 

Ljubljana: Van Steenis / Penninga negende

VoV, 05-08-2018. 5:15 uur. Niet alleen in Wenen, waar de wereldtop verzameld was, speelden Nederlandse beachduo’s, ook in Ljubljana  waren op het One Star toernooi aldaar twee Nederlandse beachduo’s present. Mees Blom / Yorick de Groot moesten via het kwalificatie toernooi bewijzen dat ze er een plaatsje in het hoofdtoernooi verdienden,  Tom van Steenis / Ruben Penninga werden rechtstreeks tot de laatste zestien toegelaten.

Mees Blom / Yorick de Groot  overleefden de eerste kwalificatieronde niet. Tegen een Kroatisch duo was het wel kantje boord, maar dan wel net kantje boord aan de verkeerde kant. Op de 21-19 nederlaag in de eerste set volgde een 25-27 zege in de tweede. Setstanden geven wel aan dat de teams twee sets van gelijk niveau waren, in de derde en beslissende set was dat niet meer van toepassing. Die ging met 15-10 naar het duo Pribanic / Silic en betekende dus na 58 minuten einde toernooi voor de Nederlanders.

Tom van Steenis / Ruben Penninga wonnen hun eerste pouleduel met 2-1 van Slovenië (22-20, 14-21, 15-13) en daarmee hadden ze de tussenronde voor de ‘Round of 12’ in ieder geval binnen. In de winnaarsronde van hun poule moesten ze echter hun meerdere erkennen in de Oostenrijkers Kunert / Eglseer. Met 16-21 en 11-21, binnen een half uur bleef het dus voor het BTN duo bij de tussenronde.

In die ‘Round of 12’ was opnieuw een Sloveens duo de tegenstander. Voor van Steenis / Penninga  betekende deze ronde het eindstation in het toernooi. Ze verloren met 15-21 en 17-21 en sloten als negende in Ljubljana af, 100 rankingpunten en  200 dollar was de beloning voor de geleverde inspanning.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.