Lohuis, de Kruif en Daalderop winnen NL-onderonsjes

VoV, 12-03-2024. 5:59 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de dames werden afgelopen weekend drie Nederlandse onderonsjes gespeeld. Bij Pinerolo vs. Casalmaggiore, Vallefoglia vs. Conegliano en Milano vs. Cuneo.

Casalmaggiore van Juliët Lohuis won uit tegen Pinerolo van Tessa Polder met 1-3. Gezien de setstanden leek het een zeer wisselvallige partij. De eerste twee sets eindigden met 15-25 en 25-15. Vervolgens kon de ploeg van Juliët Lohuis met 14-25 en 19-25 de zege claimen. Malwina Smarzek (25 punten) en Simone Lee (13 punten) hadden een groot aandeel in de totale score van de gasten. Juliët Lohuis maakte er 7, Tessa Polder 3. Er waren 1.500 toeschouwers.

Bij Vallefoglia vs. Conegliano was er voor 1.150 toeschouwers een 1-3 zege voor de gasten. In de set scores van 25-22, 17-25, 22-25 en 13-25 waren 5 punten van Laura Dijkema en 12 van Robin de Kruijf begrepen. Isabelle Haak kreeg er 29 achter haar naam.

Vero Volley Milano, dat zonder Nika Daalderop speelde, won met 3-0 (19, 23, 20) van Cuneo, waar Anneclaire ter Brugge 2 punten scoorde tijdens een invalbeurt. Egonu liet 21 punten voor Milano noteren. Er zaten 2.000 fans op de tribune.

Novara van Anne Buijs leed in de topper tegen Scandicci een 0-3 (22, 21, 14) nederlaag. Daar waren 3.950 toeschouwers getuige van. Anne Buijs scoorde 2 keer, ze begon twee sets in de basis en had een invalbeurt. Ekaterina Antropova had 25 keer succes voor Scandicci, Zhu Ting maakte er 10.

Volley Roma won thuis met 3-2 van hekkensluiter Trentino. Iris Scholten had 3 invalbeurten en scoorde 1 punt in de via 25-18, 25-20, 19-25, 20-25 en 15-10 verloren wedstrijd. Hier zaten 1.575 bezoekers op de tribunes.

Chieri ’76 dat zonder Kaja Grobelna, Avery Skinner en Camila Weitzel, zij speelde 1 set, aantrad verloor thuis voor 1.000 fans van Firenze met 0-3 (20, 23, 19). De 0 om 8 aces en de 20 om 13 foutenlast maakten het verschil in het voordeel van de bezoekers.

Bergamo verloor met 1-3 van Busto Arsizio. De vierde set eindigde in 17-25. Met het bijzondere feit dat in deze set door de bezoekers geen aanvallende punten weden gescoord volgens het matchreport. Met 6 blokpunten, 7 aces en 12 gekregen punten maakten de 25 vol voor 1.900 toeschouwers.

Na 24 van de 26 wedstrijden is de stand nu:

• 01> Conegliano 69
  • 02> t/m 04> Scandicci 58, Milano 57, Novara 53
  • 05> Chieri 42
  • 06> t/m 08> Pinerolo, Vallefoglia en Roma alle drie 34
  • 09> t/m 11> Casalmaggiore 28, Firenze 27, Busto A. 24
  • 12> t/m 14> Cuneo 18, Bergamo 15, Trentino 8.

Bij de mannen werd de tweede ronde in de ‘best of five’ serie in de kwartfinale door de top 8 van het reguliere seizoen gespeeld.

Modena verloor met 2-3 van Trentino, Monza won met 3-1 van Civitanova en Perugia behaalde een 1-3 zege bij Verona. Trentino, Monza en Perugia staan met 2-0 in wedstrijden voor. Bij Milano vs. Piacenza werd het 1-3, waarmee de stand in wedstrijden op 1-1 kwam. Robbert Andringa had twee invalbeurten bij Piacenza, hij scoorde niet.