Vizier op volleybal

 

Lohuis en Jasper met STUTTGART naar poulefase CL

VoV, 28-10-2020. 18:14 uur. Zowel MTV Stuttgart als Dinamo Moskou zijn zonder tegen elkaar te spelen beide geplaatst in de poulefase van de Champions League. Eerder hadden het Poolse LKS Lodz (Britt Bongaerts) en Scandicci via de tweede voorronde al een plaats in het hoofdtoernooi afgedwongen. Nadat LP Salo uit Finland eerder deze maand had aangegeven zich uit de Champions League te willen terugtrekken waren er ineens twee in plaats van één plaats vacant.

Oorspronkelijk zouden MTV Stuttgart en Dinamo Moskou om de laatste vrije plek in de Champions League tegen elkaar strijden. Dit duel dat voor begin november op neutrale locatie (Winterthur, Zwitserland) gepland stond kon echter in verband met door de Zwitserse overheid afgekondigde coronamaatregelen geen doorgang vinden.

De Europese volleybalbond (CEV) en beide teams zochten in nauwe samenwerking naar een andere oplossing om de wedstrijd toch te kunnen spelen, maar uiteindelijk is die er niet gekomen en werd deze tweede ronde dus volledig afgelast.

De CEV vult de vacante plaatsen nu in volgens de CEV-reglementen, die hierin voorzien. De criteria hiervoor zijn onder andere eerder behaalde resultaten in de Champions League, de rangschikking in een vorig Champions League toernooi en de laatste CEV Champions League Ranking, voorafgaand aan het seizoen 2020-2021.

Op basis van deze criteria kwamen Volley Kamnik en Khimik Yuzhny, de verliezende teams in de andere tweede voorronden, niet in aanmerking voor plaatsing. Maar gingen de beide ploegen die hun onderling duel niet konden spelen door.

MTV Stuttgart en Dinamo Moskou komen in poule D uit, waar ze het mogen opnemen tegen Eczacibasi Vitra Istanbul en Lokomotiv Kaliningrad.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.