Vizier op volleybal

 

Loting Achtste Finale Duitse Beker

VoV, 13-06-2020. 4:29 uur. Op 7 en 8 november worden in Duitsland de achtste finales gespeeld om de Duitse Beker, waaraan deze keer alleen de Bundesliga clubs zullen deelnemen. Dit zijn voorlopige data, in verband met de CEV wedstrijdkalender kan dit nog veranderen. Een bye voor de eerste ronde kregen SC Dresden, als de bekerwinnaar van vorig seizoen, en Scharz-Weiss Erfurt. MTV Stuttgart (vs. Erfurt), SC Schwerin en SC Potsdam doen ook pas vanaf de kwartfinale mee.

De koppelingen voor de achtste finales zijn:

 NawaRo Straubing vs. Ladies in Black Aachen
 VfB Suhl LOTTO Thüringen vs. VC Wiesbaden
 USC Münster vs. Rote Raben Vilsbiburg

Dresden speelt in de kwartfinale (25 en 26 november) tegen de winnaar van Suhl tegen Wiesbaden. De halve finales staan voor 16 en 17 december gepland, de finale is op 28 februari 2021 in de SAP Arena in Mannheim

Overigens gaat SC Dresden, de club van Laura de Zwart, volgend seizoen op de ‘Amerikaanse tour’. De vijfvoudige Duitse kampioen contracteerde in de afgelopen periode maar liefst vier speelsters uit de USA, die aldaar ook nog allemaal voor hetzelfde team uitkwamen, namelijk Stanford University Cardinal.

Alle vier tekenden hun eerste profcontract. Spelverdeelster Jenna Gray, libero Morgan Hentz, diagonaal Audriana Fitzmorris en midspeelster Madeleine Gates gaan volgend seizoen in de Bundesliga de clubkleuren van SC Dresden verdedigen.

gh @ Vizier op Volleybal.